Aforisme
+10
Violoncella
freda white
pitulicea
habibi77
oli
seaman65
tegeusa
RALUCA
atat de simplu
Queensland
14 participanți
Pagina 10 din 10
Pagina 10 din 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Aforisme
Rezumarea primului mesaj :
Un aforism este un enunț concis, expresiv și memorabil care conține o cugetare, un gând adânc sau o părere cu privire la viață, cu aplicabilitate relativ generală. Cu același sens sunt folosiți și termenii maximă, adagiu și sentință. Spre deosebire de proverb, care are o origine veche și populară, despre aforisme se cunosc în general autorul (scriitor, filozof, om politic etc.) și împrejurările în care au fost scrise sau rostite.
„Un aforism este un roman de un rând”, Leonid S. Sukhorukov.
Un aforism este un enunț concis, expresiv și memorabil care conține o cugetare, un gând adânc sau o părere cu privire la viață, cu aplicabilitate relativ generală. Cu același sens sunt folosiți și termenii maximă, adagiu și sentință. Spre deosebire de proverb, care are o origine veche și populară, despre aforisme se cunosc în general autorul (scriitor, filozof, om politic etc.) și împrejurările în care au fost scrise sau rostite.
„Un aforism este un roman de un rând”, Leonid S. Sukhorukov.
pitulicea- 6
Re: Aforisme
Orice mesaj pe acest forum se comenteaza de catre postator. Si n-am inteles care Cleopatra. Melidoneanu sau regina?
myrk- 6
Ca tot suntem pe-un forum, locul in care treburile sunt impartite, spus mai frumos, ca administratorul duce aproape tot greul:
Treaba tuturor e treaba nimănui.
de George Bernard Shaw
Ma intreb daca si-n acest caz e valabila reciproca.
Treaba tuturor e treaba nimănui.
de George Bernard Shaw
Ma intreb daca si-n acest caz e valabila reciproca.
atat de simplu- 6
Bun aforismul postat de atat de simplu. Abia acum l-am vazut. Si chiar asa si e. O treaba care e a tuturor, de obicei n-o face nimeni. De ce eu?
Eu vin cu o cugetare mai trista. Sunt zile cand si la mine in casa suna doar desteptatorul Dar nu in toate acele zile ma simt singura.
Singuratatea este o casa in care exista un telefon, dar singurul care suna este ceasul desteptator.
Faina Ranevskaya
Eu vin cu o cugetare mai trista. Sunt zile cand si la mine in casa suna doar desteptatorul Dar nu in toate acele zile ma simt singura.
Singuratatea este o casa in care exista un telefon, dar singurul care suna este ceasul desteptator.
Faina Ranevskaya
pitulicea- 6
Pagina 10 din 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Pagina 10 din 10
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum