De ce ii judecam pe altii?
+12
atat de simplu
magda17m
Pingu
seaman65
myrk
Violoncella
aproape aievea
itina
pitulicea
daffy_
Radu
fl3252
16 participanți
Pagina 2 din 6
Pagina 2 din 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
De ce ii judecam pe altii?
Rezumarea primului mesaj :
Cati dintre noi judecam pe altii, fara a-i cunoaste? (cred ca toti)....
De ce facem asta? Este moral ?
Critica si barfa ar fi incluse aici, sau astea sunt cu totul altceva?
Cati dintre noi judecam pe altii, fara a-i cunoaste? (cred ca toti)....
De ce facem asta? Este moral ?
Critica si barfa ar fi incluse aici, sau astea sunt cu totul altceva?
fl3252- 1
Re: De ce ii judecam pe altii?
E cel mai mic motiv de stress pe care-l am, crede-ma. Nu mi-a pasat niciodata de parerea lumii, vreau sa traiesc pentru mine, nu pentru ei, daca n-au ce face, le dau voie sa ma judece oricat.
Vizitator- Vizitator
Gura lumii-i sloboda si n-o astupa decat pamantul, deci n-au decat sa barfeasca, je m'en fous.
seaman65- 6
Mi se pare ca a judeca e un lucru normal. Avem personalitati diferite ceea ce inseamna ca si actiunile noastre sunt diferite. Ii judecam pe altii punandu-i in raport cu noi. E si usor sa judeci, cat e sa deschizi gura? Mai greu e sa judecam si sa fim judecati bine..
magda17m- 3
Sa judeci e usor, daca esti rational! Una e sa judeci-rationezi, adica sa tragi niste concluzii despre personalitatea cuiva, si alta e sa condamni pe cineva, adica sa-l judeci! Cine-ti da tie dreptul sa judeci pe cineva? Asta doar daca ai facut facultatea de drepti! Cat despre a fi obiectiv si subiectiv... evident ca in proportie de 99% suntem subiectivi!
myrk- 6
Imi place magda17m asa ca sunt subiectiv. E usor sa judeci da' e greu sa judeci bine, spune. Fiecare are realitatea lui si ca sa poti judeca "bine " trebuie sa intri in alta realitate. Asta ar insemna sa fi subiectiv si judeci in functie de reguli fara a te compromite, ceea ce e greu.
aristeu- 4
Ca eu alta treaba n-am decat sa-i judec pe altii! Sa fii obiectiv 100% nu poti si, eu cum sunt perfectionist, ma abtin sa judec, doar rationez! Si sa fii obiectiv!
myrk- 6
Ca sa nu te compromiti ar trebui sa relatezi faptele obiectiv..noi judecam, ceea ce inseamna ca ceea ce relatam sau consideram o facem intr-o maniera personala deci sa fii obiectiv 100% nu exista dar nici nu cred ca 99% e subiectivism.Ar fi greu sa spunem un procent. Judecam ceea ce ne afecteaza, ne deranjeaza. Atata timp cat judeci exista implicare din partea ta. Si nu e vorba ca tu alta treaba nu ai decat sa ii judeci pe altii dar inevitabil o faci.
magda17m- 3
Subiectivi suntem toti. Aici mai depinde doar rata de subiectivitate in raport cu obiectivitatea, o rata care la mine e mai mare. Totusi subiectiv fiind incerc de cele mai multe ori sa fiu corect. Problema ii cand trebuie sa judec ceva intre 2 prieteni ca atunci se duce drecu subiectivismul si devin obiectiv, chiar insuportabil.
Pingu- 5
Partile interesante se gasesc in logica clasica. Aici doar emitem judecati de judecati de judecati... Nu cred Pingu ca poti fi obiectiv tocmai de aceea devine insuportabil. Magda ai gagic?
aristeu- 4
Conteaza la topicul asta daca are sau nu gagic? De asta depinde raspunsul la intrebarea din titlul topicului?
pitulicea- 6
Pam pam, aristeu nu esti obiectiv deloc
Gagiu n-am dar pot sa-mi fac
Gagiu n-am dar pot sa-mi fac
magda17m- 3
Pagina 2 din 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Pagina 2 din 6
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum