Mi-am imbogatit vocabularul!
+18
myrk
itina
mariana m
seaman65
no.body
oli
elis27
tegeusa
JeSsYkA
Miraj
teardrop
Nana_Duval
atat de simplu
Tizona
mrs nobody
snow
habibi77
pitulicea
22 participanți
Pagina 5 din 14
Pagina 5 din 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9 ... 14
Mi-am imbogatit vocabularul!
Rezumarea primului mesaj :
Am intalnit azi, in timp ce citeam, un cuvant pe care nu-l mai auzisem niciodata pana acum. Cum e si firesc, mi-a atras atentia si l-am cautat repede in Dex, pentru a prinde sensul exact al frazei. Insa, daca nu-l voi mai reintalni curand, am sa-l uit si n-am sa mi-l insusesc pentru a-l putea folosi la momentul si in contextul potrivit.
Prin urmare, m-am gandit sa deschid un topic pentru cuvintele noi pe care le intalnim (mai mult sau mai putin uzitate), unde sa le mai putem revedea din cand in cand, (pe ale noastre sau pe ale altora) si astfel, sa ne ajutam unii pe altii sa ne mai imbogatim vocabularul.
Am intalnit azi, in timp ce citeam, un cuvant pe care nu-l mai auzisem niciodata pana acum. Cum e si firesc, mi-a atras atentia si l-am cautat repede in Dex, pentru a prinde sensul exact al frazei. Insa, daca nu-l voi mai reintalni curand, am sa-l uit si n-am sa mi-l insusesc pentru a-l putea folosi la momentul si in contextul potrivit.
Prin urmare, m-am gandit sa deschid un topic pentru cuvintele noi pe care le intalnim (mai mult sau mai putin uzitate), unde sa le mai putem revedea din cand in cand, (pe ale noastre sau pe ale altora) si astfel, sa ne ajutam unii pe altii sa ne mai imbogatim vocabularul.
Ultima editare efectuata de catre pitulicea in Vin 25 Feb 2011 - 13:20, editata de 1 ori
pitulicea- 6
Re: Mi-am imbogatit vocabularul!
UCÁZ, ucazuri - Ordin, ordonanță, decret. ♦ Fig. Hotărâre care nu admite discuție
pitulicea- 6
alexitimíe s.f. ◊ „Alexitimie. La o reuniune a Asociației medicilor din Ontario a fost luată în discuție o stare întrucâtva bizară întâlnită la unii pacienți, numită alexitimie, cuvânt ce provine din limba greacă și înseamnă «lipsă de cuvinte pentru sentimente». «Pacienții aceștia au dificultăți în a-și numi și exprima emoțiile.»”
Nana_Duval- 5
Cred ca si pe mine ma caracterizeaza starea asta. Ori imi lipsesc sentimentele, ori cuvintele care sa le exprime
O sa incerc sa retin cuvantul.
O sa incerc sa retin cuvantul.
pitulicea- 6
FACÓNDĂ s. f. (Franțuzism) Ușurință de a vorbi; elocință. – Din fr. faconde. Cf. lat. facundia.
Sursa: DEX '98
teardrop- 4
Citind.
Well, aparte de chestia asta, deci: COMPREHENSIÚNE s. f. (Livr.) 1. Capacitate de a pătrunde, de a înțelege ceva; înțelegere, pătrundere. 2. Conținut. [Pr.: -si-u-] – Din fr. compréhension, lat. comprehensio, -onis.
Well, aparte de chestia asta, deci: COMPREHENSIÚNE s. f. (Livr.) 1. Capacitate de a pătrunde, de a înțelege ceva; înțelegere, pătrundere. 2. Conținut. [Pr.: -si-u-] – Din fr. compréhension, lat. comprehensio, -onis.
JeSsYkA- 4
Da, MIraj, ai dreptate
Jessyka, mai exista si cuvantul APREHENSIÚNE s. f. teamă vagă, nedeslușită, cauzată de presupunerea posibilității unui pericol. (< fr. appréhension, lat. apprehensio)
Jessyka, mai exista si cuvantul APREHENSIÚNE s. f. teamă vagă, nedeslușită, cauzată de presupunerea posibilității unui pericol. (< fr. appréhension, lat. apprehensio)
Nana_Duval- 5
DETRACÁ vb. I. Refl. (Livr.; întrebuințat numai la timpurile compuse) A se sminti, a se țicni; a decădea din punct de vedere moral.
pitulicea- 6
EPIFENOMENALÍSM s. n. Concepție filosofică după care conștiința este un simplu epifenomen al proceselor neurofiziologice. – Din fr. épiphénoménalisme.
Si cuvantul in sine: EPIFENOMÉN, epifenomene, s.n. Fenomen secundar care însoțește un alt fenomen esențial, fără să-l influențeze. - Din fr. épiphénomène.
Si cuvantul in sine: EPIFENOMÉN, epifenomene, s.n. Fenomen secundar care însoțește un alt fenomen esențial, fără să-l influențeze. - Din fr. épiphénomène.
JeSsYkA- 4
Pitu', citesc o carte in care o bioloaga, isi da cu parerea despre atributile umane, in care foloseste cuvantul respectiv. De acolo l-am invatat/preluat.
JeSsYkA- 4
Pagina 5 din 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9 ... 14
Pagina 5 din 14
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum