Mi-am imbogatit vocabularul!
+18
myrk
itina
mariana m
seaman65
no.body
oli
elis27
tegeusa
JeSsYkA
Miraj
teardrop
Nana_Duval
atat de simplu
Tizona
mrs nobody
snow
habibi77
pitulicea
22 participanți
Pagina 4 din 14
Pagina 4 din 14 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 14
Mi-am imbogatit vocabularul!
Rezumarea primului mesaj :
Am intalnit azi, in timp ce citeam, un cuvant pe care nu-l mai auzisem niciodata pana acum. Cum e si firesc, mi-a atras atentia si l-am cautat repede in Dex, pentru a prinde sensul exact al frazei. Insa, daca nu-l voi mai reintalni curand, am sa-l uit si n-am sa mi-l insusesc pentru a-l putea folosi la momentul si in contextul potrivit.
Prin urmare, m-am gandit sa deschid un topic pentru cuvintele noi pe care le intalnim (mai mult sau mai putin uzitate), unde sa le mai putem revedea din cand in cand, (pe ale noastre sau pe ale altora) si astfel, sa ne ajutam unii pe altii sa ne mai imbogatim vocabularul.
Am intalnit azi, in timp ce citeam, un cuvant pe care nu-l mai auzisem niciodata pana acum. Cum e si firesc, mi-a atras atentia si l-am cautat repede in Dex, pentru a prinde sensul exact al frazei. Insa, daca nu-l voi mai reintalni curand, am sa-l uit si n-am sa mi-l insusesc pentru a-l putea folosi la momentul si in contextul potrivit.
Prin urmare, m-am gandit sa deschid un topic pentru cuvintele noi pe care le intalnim (mai mult sau mai putin uzitate), unde sa le mai putem revedea din cand in cand, (pe ale noastre sau pe ale altora) si astfel, sa ne ajutam unii pe altii sa ne mai imbogatim vocabularul.
Ultima editare efectuata de catre pitulicea in Vin 25 Feb - 13:20, editata de 1 ori
pitulicea- 6
Re: Mi-am imbogatit vocabularul!
DEFLEGMÁ vb. tr. a separa componenții unui amestec de lichid prin distilarea și relichefierea fracțiunilor cu punct de fierbere mai înalt. (< fr. déflegmer)
Puteam sa jur ca inseamna altceva
Puteam sa jur ca inseamna altceva
habibi77- 6
biogeocenologie - ramură a biologiei care studiază distribuția geografică a comunităților vegetale și animale.
Tizona- 4
SOLILÓC, solilocuri, - Monolog; operă scrisă sub formă de monolog. – Din fr. soliloque.
Ciudat cuvant. E prima data cand il intalnesc
Ciudat cuvant. E prima data cand il intalnesc
pitulicea- 6
PNEUMATOLOGÍE s.f. (Ant.) Știința fenomenelor spirituale ca cercetare relativă la principiile vitale.
Nu stiam ca asa-i zice.
Nu stiam ca asa-i zice.
pitulicea- 6
Oricum, termenul asta te duce cu gandul la cu totul altceva.
atat de simplu- 6
Am intalnit aseara un cuvant, al carui sens nu-l cunosteam. Nu l-am intalnit pentru prima data, dar a fost prima data cand nu mi-a fost lene sa rasfoiesc dupa el in DEX
Valpurgic. Nu l-am gasit. Acum, cautand in Dex-ul online, vad ca se scrie cu W, nu cu V. De-asta nu l-am gasit
WALPÚRGIC, -Ă, walpúrgici, - (Despre un eveniment, o situație etc.) Coșmaresc, de coșmar.
(În expr.) Noaptea walpurgică = noaptea din ajunul zilei de 1 mai, în care se spune că vrăjitoarele își dau întâlnire.
Valpurgic. Nu l-am gasit. Acum, cautand in Dex-ul online, vad ca se scrie cu W, nu cu V. De-asta nu l-am gasit
WALPÚRGIC, -Ă, walpúrgici, - (Despre un eveniment, o situație etc.) Coșmaresc, de coșmar.
(În expr.) Noaptea walpurgică = noaptea din ajunul zilei de 1 mai, în care se spune că vrăjitoarele își dau întâlnire.
pitulicea- 6
CRUG, cruguri - 1. Orbită a lunii sau a unei planete. ◊ Crugul cerului (sau ceresc) = bolta cerească. 2. Ciclu solar (sau lunar).
Eu n-am mai auzit cuvantul asta pana acum. Sa fi invatat despre asa ceva la scoala? Nu-mi amintesc....
Eu n-am mai auzit cuvantul asta pana acum. Sa fi invatat despre asa ceva la scoala? Nu-mi amintesc....
pitulicea- 6
ANCILÁR, -Ă, ancilari, -e, adj. (Livr.) De slugă; p. ext. subordonat, umil.
pitulicea- 6
Sunt multe cuvinte de care dau si eu, caut ce inseamna..dar le intalnesc foarte rar, asa ca data viitoare sunt slabe speranta sa-mi mai amintesc ce inseamna.
atat de simplu- 6
Si eu o sa le uit daca nu mai dau curand de ele
Are Blaga, in cartea asta, un cuvant pe care-l foloseste extrem de des...... "invederat"
ÎNVEDERÁ, învederez, vb. I. Tranz. și refl. (Livr.) A (se) face vizibil, clar, evident. Tranz. (Rar) A prezenta, a face cunoscut
Pe asta n-o sa-l mai uit..... cu toate ca in ziua de azi, nu se mai prea foloseste.
Are Blaga, in cartea asta, un cuvant pe care-l foloseste extrem de des...... "invederat"
ÎNVEDERÁ, învederez, vb. I. Tranz. și refl. (Livr.) A (se) face vizibil, clar, evident. Tranz. (Rar) A prezenta, a face cunoscut
Pe asta n-o sa-l mai uit..... cu toate ca in ziua de azi, nu se mai prea foloseste.
pitulicea- 6
RAPT, rapturi, - 1. Răpire a unei persoane. 2. Furt săvârșit prin violență; jaf, hoție.
Ce multe sunt Si-s doar la inceputul cartii...
Ce multe sunt Si-s doar la inceputul cartii...
pitulicea- 6
Pagina 4 din 14 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 14
Pagina 4 din 14
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum