BUNATATI DE PASTE
+4
Amrita
pitulicea
seaman65
Obi-Wan Kenobi
8 participanți
Pagina 1 din 3
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
BUNATATI DE PASTE
ce gatiti pentru sarbatoarea de Paste? poate ne dam niste idei. si chiar niste retete. Pastele e un moment bun sa-ti impresionezi prietenii cu retete noi.
Obi-Wan Kenobi- 5
Re: BUNATATI DE PASTE
Eu o sa fac oua rosii, o sa cumpar niste drob gata facut, un vin...si-atat
pitulicea- 6
Re: BUNATATI DE PASTE
Am gasit vopsea 3D zic ei. Ceva abtibilduri de lipit pe oo. De la dr Oetker. O sa-i dau lu' fi-mea sa se joace.
seaman65- 6
Re: BUNATATI DE PASTE
Borș de miel
Ingrediente
coada, capul și 300 g coaste de miel;
1 salată verde;
1 morcov;
1 păstârnac;
1 legătură ceapă verde;
1 legătură usturoi verde;
3 linguri orez;
1 l borș;
150 g smântână;
2 l apă; sare
Preparare
1. Speli carnea în mai multe ape și o pui la fiert în 2 litri apă rece. Îndepărtezi spuma formată la începutul fierberii, până când supa rămâne limpede. Cureți morcovul și păstârnacul și le adaugi în supă.
2. Când carnea a fiert, o scoți și o porționezi, renunțând la părțile necomestibile. Speli salata verde frunză cu frunză și o lași să se scurgă.Cureți ceapa și usturoiul, le tai mărunt și le adaugi în ciorbă împreună cu orezul, în prealabil ales și spălat. Fierbi totul la foc mediu.
3. Într-un alt vas, fierbi borșul și îndepărtezi spuma. După 10 minute de fierbere, torni borșul. Amesteci și lași ciorba să mai dea în câteva clocote. Bați smântâna cu 2-3 linguri de supă. Iei oala de pe foc și dregi ciorba cu smântână.
Ingrediente
coada, capul și 300 g coaste de miel;
1 salată verde;
1 morcov;
1 păstârnac;
1 legătură ceapă verde;
1 legătură usturoi verde;
3 linguri orez;
1 l borș;
150 g smântână;
2 l apă; sare
Preparare
1. Speli carnea în mai multe ape și o pui la fiert în 2 litri apă rece. Îndepărtezi spuma formată la începutul fierberii, până când supa rămâne limpede. Cureți morcovul și păstârnacul și le adaugi în supă.
2. Când carnea a fiert, o scoți și o porționezi, renunțând la părțile necomestibile. Speli salata verde frunză cu frunză și o lași să se scurgă.Cureți ceapa și usturoiul, le tai mărunt și le adaugi în ciorbă împreună cu orezul, în prealabil ales și spălat. Fierbi totul la foc mediu.
3. Într-un alt vas, fierbi borșul și îndepărtezi spuma. După 10 minute de fierbere, torni borșul. Amesteci și lași ciorba să mai dea în câteva clocote. Bați smântâna cu 2-3 linguri de supă. Iei oala de pe foc și dregi ciorba cu smântână.
pitulicea- 6
Re: BUNATATI DE PASTE
Rulada de miel
Ingrediente
2 bucati ( 500 g ) carne de miel
300 g sunca
2-3 cepe
2 oua
2 legaturi verdeata
300 g carnati
2 linguri untura
un pahar vin alb
piper; sare
Mod de preparare
Fierbi ouale tari, apoi le decojesti. Tai sunca si ouale in cuburi. Toci marunt ceapa si verdeata. Tai cele 2 bucati de carne in felii subtiri, pe care le presari cu sare si piper. Asezi peste ele sunca, ceapa, verdeata si ouale. Presari umplutura cu sare si piper dupa gust.
Pui deasupra carnatii taiati pe lungime. Rulezi si prinzi cu scobitori rulourile sau cu sfoara. Asezi rulada intr-o tava unsa cu untura si introduci rulourile in cuptor. Dupa 1/4 ora, torni 200 ml apa si dai din nou tava in cuptor. Periodic, stropesti carnea cu sosul din tava si lasi rulourile in cuptor.
Cand s-au rumenit, torni vinul si mai lasi preparatul in cuptor pentru 10-15 minute. Tai rulourile dupa ce s-au mai racit si le servesti impreuna cu sosul din tava si, dupa preferinta, cu garnitura de legume sau de orez.
Ingrediente
2 bucati ( 500 g ) carne de miel
300 g sunca
2-3 cepe
2 oua
2 legaturi verdeata
300 g carnati
2 linguri untura
un pahar vin alb
piper; sare
Mod de preparare
Fierbi ouale tari, apoi le decojesti. Tai sunca si ouale in cuburi. Toci marunt ceapa si verdeata. Tai cele 2 bucati de carne in felii subtiri, pe care le presari cu sare si piper. Asezi peste ele sunca, ceapa, verdeata si ouale. Presari umplutura cu sare si piper dupa gust.
Pui deasupra carnatii taiati pe lungime. Rulezi si prinzi cu scobitori rulourile sau cu sfoara. Asezi rulada intr-o tava unsa cu untura si introduci rulourile in cuptor. Dupa 1/4 ora, torni 200 ml apa si dai din nou tava in cuptor. Periodic, stropesti carnea cu sosul din tava si lasi rulourile in cuptor.
Cand s-au rumenit, torni vinul si mai lasi preparatul in cuptor pentru 10-15 minute. Tai rulourile dupa ce s-au mai racit si le servesti impreuna cu sosul din tava si, dupa preferinta, cu garnitura de legume sau de orez.
pitulicea- 6
Re: BUNATATI DE PASTE
Studiez ofera de la Kaufland, cu retetele de Paste Suna bine, au poze frumoase, dar e de lucru la ele Pe toate le-as manca, daca mi le-ar face cineva. Multi dintre voi au vazut oferta si retetele, dar le pun totusi aici, sa fie...pentru la anul
Anul asta n-am chef sa gatesc decat oua rosii Poate la anul o sa fiu mai "vesela".
Anul asta n-am chef sa gatesc decat oua rosii Poate la anul o sa fiu mai "vesela".
pitulicea- 6
Re: BUNATATI DE PASTE
Drob turcesc
Ingrediente
- maruntaiele (ficat, plamani, rinichi, inima) si prapurul de la 1 miel
- 1 legatura ceapa verde
- 2 cepe
- 200 g orez
- 50 g stafide
- 50 ml ulei
- 3 oua
- sare, piper
- 4-5 legaturi verdeata
Mod de preparare
Speli maruntaiele si le pui la fiert in apa rece cu sare. Dupa ce s-au patruns le scurgi, le lasi sa se raceasca si le maruntesti. Separat fierbi orezul in 500 ml apa cu sare. Inmoi stafidele in apa calduta.
Cureti ceapa o toci si o calesti in 2 linguri de ulei. Amesteci maruntaiele cu ouale, orezul fiert, stafidele scurse si verdeata tocata. Sarezi si condimentezi amestecul dupa gust.
Tapetezi cu prapurul baza si peretii unei cratite. Asezi umplutura si acoperi cu marginile prapurului ramase libere. Introduci vasul in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 40 de minute.
Ingrediente
- maruntaiele (ficat, plamani, rinichi, inima) si prapurul de la 1 miel
- 1 legatura ceapa verde
- 2 cepe
- 200 g orez
- 50 g stafide
- 50 ml ulei
- 3 oua
- sare, piper
- 4-5 legaturi verdeata
Mod de preparare
Speli maruntaiele si le pui la fiert in apa rece cu sare. Dupa ce s-au patruns le scurgi, le lasi sa se raceasca si le maruntesti. Separat fierbi orezul in 500 ml apa cu sare. Inmoi stafidele in apa calduta.
Cureti ceapa o toci si o calesti in 2 linguri de ulei. Amesteci maruntaiele cu ouale, orezul fiert, stafidele scurse si verdeata tocata. Sarezi si condimentezi amestecul dupa gust.
Tapetezi cu prapurul baza si peretii unei cratite. Asezi umplutura si acoperi cu marginile prapurului ramase libere. Introduci vasul in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 40 de minute.
pitulicea- 6
Re: BUNATATI DE PASTE
Drob de conopida
Ingrediente:
• 1,5 kg conopidă
• 4 ouă
• 200 g de nuca macinata
• 4 cepe mari sau 10 fire de ceapă verde
• 1 căpăţână usturoi sau 3 fire de usturoi verde
• 1 legătură mărar
• 1 legătură pătrunjel
• vegeta (fara sare )
• 3- 4 linguri ulei
Mod de preparare:
Conopida se curăţă, se spală şi se fierbe cu puţină sare până se înmoaie. După aceea, se scurge şi se lasă să se răcorească într-un lighenaş. Separat, se taie ceapa mărunt şi se înăbuşă cu apă şi ulei apoi se adauga nuca macinata.
Ouăle se bat bine şi se amestecă cu usturoiul bine mărunţit, verdeaţa tocată fin şi vegeta. Toate acestea se încorporează cu conopida uşor mărunţită şi ceapa bine înăbuşită.
Compoziţia astfel obţinută se pune într-o tavă sau un vas de Jena uns şi tapetat cu pesmet şi se dă la cuptor circa 30-40 de minute.
Ingrediente:
• 1,5 kg conopidă
• 4 ouă
• 200 g de nuca macinata
• 4 cepe mari sau 10 fire de ceapă verde
• 1 căpăţână usturoi sau 3 fire de usturoi verde
• 1 legătură mărar
• 1 legătură pătrunjel
• vegeta (fara sare )
• 3- 4 linguri ulei
Mod de preparare:
Conopida se curăţă, se spală şi se fierbe cu puţină sare până se înmoaie. După aceea, se scurge şi se lasă să se răcorească într-un lighenaş. Separat, se taie ceapa mărunt şi se înăbuşă cu apă şi ulei apoi se adauga nuca macinata.
Ouăle se bat bine şi se amestecă cu usturoiul bine mărunţit, verdeaţa tocată fin şi vegeta. Toate acestea se încorporează cu conopida uşor mărunţită şi ceapa bine înăbuşită.
Compoziţia astfel obţinută se pune într-o tavă sau un vas de Jena uns şi tapetat cu pesmet şi se dă la cuptor circa 30-40 de minute.
Amrita- 4
Re: BUNATATI DE PASTE
Sefa vrea sa tina post saptamana asta, poate facem, dar daca mancam drob acum, mai mancam de Paste?
seaman65- 6
Re: BUNATATI DE PASTE
Drob de miel cu praf de curry
Ingrediente
90 g paine
350 g maruntaie de miel fierte (reci)
1 ceapa, tocata
2 catei de usturoi, zdrobiti
1 mar, taiat in sferturi
1 lingurita praf de curry
1 ou
sare si piper negru proaspat macinat
1 lingura de chutney (oricare va place)
Mod de preparare
1. Potriviti cuptorul la 180 de grade. Puneti painea intr-un blender si mixati-o pana obineti firimituri fine. Puneti-le intr-un castron.
2. Taiati carnea, indepartanad eventuala grasime si puneti-o in blender, alaturi de ceapa, usturoi, mar si praful de curry. Mixati pana ce obtineti o pasta omogena, apoi adaugati oul, firimiturile si condimentele, amestecand inca o data. Puneti si chutney-ul si mixati.
3. Puneti intreaga compozitie intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt. Acoperiti cu folie de aluminiu si coaceti pentru 30 de minute. Scoateti folia si mai lasati la cuptor inca 10 minute. Lasati sa se raceasca in tava pentru 10 minute.
Serviti cald sau rece, cu salata.
Ingrediente
90 g paine
350 g maruntaie de miel fierte (reci)
1 ceapa, tocata
2 catei de usturoi, zdrobiti
1 mar, taiat in sferturi
1 lingurita praf de curry
1 ou
sare si piper negru proaspat macinat
1 lingura de chutney (oricare va place)
Mod de preparare
1. Potriviti cuptorul la 180 de grade. Puneti painea intr-un blender si mixati-o pana obineti firimituri fine. Puneti-le intr-un castron.
2. Taiati carnea, indepartanad eventuala grasime si puneti-o in blender, alaturi de ceapa, usturoi, mar si praful de curry. Mixati pana ce obtineti o pasta omogena, apoi adaugati oul, firimiturile si condimentele, amestecand inca o data. Puneti si chutney-ul si mixati.
3. Puneti intreaga compozitie intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt. Acoperiti cu folie de aluminiu si coaceti pentru 30 de minute. Scoateti folia si mai lasati la cuptor inca 10 minute. Lasati sa se raceasca in tava pentru 10 minute.
Serviti cald sau rece, cu salata.
pitulicea- 6
Re: BUNATATI DE PASTE
Pulpa de miel marinata
Ingrediente
1-2 pulpe de miel, dezosate
Pentru marinata:
8 linguri zahar brun
coaja si zeama de la 2 lamai
3-4 catei de usturoi, decojiti si taiati
3-4 linguri oregano/cimbru
8 linguri ulei de masline
Mod de preparare
1. Amestecati ingredientele pentru marinata.
2. Crestati pulpa de miel. Puneti-o intr-una sau doua pungute de congelator si turnati apoi marinata. Sigilati punguta si agitati-o asa incat carnea sa fie perfect acoperita de marinata. Lasati mielul in pungute, la frigider, peste noapte.
3. Puneti mielul marinat pe gratar si gatiti pentru 30 de minute, intorcandu-l la fiecare 10 minute.
4. Luati de pe gratar si puneti pe un platou. Acoperiti cu folie de aluminiu si serviti alaturi de cartofi copti.
Ingrediente
1-2 pulpe de miel, dezosate
Pentru marinata:
8 linguri zahar brun
coaja si zeama de la 2 lamai
3-4 catei de usturoi, decojiti si taiati
3-4 linguri oregano/cimbru
8 linguri ulei de masline
Mod de preparare
1. Amestecati ingredientele pentru marinata.
2. Crestati pulpa de miel. Puneti-o intr-una sau doua pungute de congelator si turnati apoi marinata. Sigilati punguta si agitati-o asa incat carnea sa fie perfect acoperita de marinata. Lasati mielul in pungute, la frigider, peste noapte.
3. Puneti mielul marinat pe gratar si gatiti pentru 30 de minute, intorcandu-l la fiecare 10 minute.
4. Luati de pe gratar si puneti pe un platou. Acoperiti cu folie de aluminiu si serviti alaturi de cartofi copti.
pitulicea- 6
Re: BUNATATI DE PASTE
Asta vreau eu sa fac acum.
Pulpa de miel la cuptor cu vin si usturoi
2 pulpe de miel;
250 ml vin rosu, sec;
1 capatana de usturoi (12-15 graunte, tocate marunt);
1 lingurita cimbru, maruntit;
1 lingurita tarhon, maruntit;
1 lingurita patrunjel, tocat marunt;
1 lingurita rozmarin, maruntit;
1 lingurita amestec de piperuri (boabe de piper negru, verde, alb, rosu si piper dulce + seminte de coriandru), macinate;
1 lingurita sare;
sucul de la 1 lamaie;
3 linguri ulei de masline.
Puneti intr-un bol usturoiul, verdeturile (cimbru, tarhon, patrunjel, rozmarin), amestecul de piperuri (macinate) si sarea. Adaugati 3 linguri de ulei si amestecati. Turnati in bol sucul de lamaie si amestecati din nou.
Asezati pulpele de miel in tava, turnati uleiul aromat pe deasupra, dupa care ungeti-le bine pe ambele parti. Lasati 1 ora.
Dupa ce a trecut 1 ora, timp in care carnea s-a patruns bine de aromele condimentelor si verdeturilor, turnati vinul in tava.
Acoperiti cu o folie de aluminiu si introduceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Dupa 1 ora scoateti tava din cuptor, indepartati folia si intoarceti pulpele de miel. Acoperiti din nou cu folie si reintroduceti la cuptor pentru inca 1 ora (tot la 180 de grade).
Dupa 2 ore friptura este gata, frageda si suculenta. Scoateti pulpele de miel pe un platou si dezosati-le.
Puneti bucati de friptura in farfurii, alaturati-le garnitura si/sau salata pe care o doriti .
Pulpa de miel la cuptor cu vin si usturoi
2 pulpe de miel;
250 ml vin rosu, sec;
1 capatana de usturoi (12-15 graunte, tocate marunt);
1 lingurita cimbru, maruntit;
1 lingurita tarhon, maruntit;
1 lingurita patrunjel, tocat marunt;
1 lingurita rozmarin, maruntit;
1 lingurita amestec de piperuri (boabe de piper negru, verde, alb, rosu si piper dulce + seminte de coriandru), macinate;
1 lingurita sare;
sucul de la 1 lamaie;
3 linguri ulei de masline.
Puneti intr-un bol usturoiul, verdeturile (cimbru, tarhon, patrunjel, rozmarin), amestecul de piperuri (macinate) si sarea. Adaugati 3 linguri de ulei si amestecati. Turnati in bol sucul de lamaie si amestecati din nou.
Asezati pulpele de miel in tava, turnati uleiul aromat pe deasupra, dupa care ungeti-le bine pe ambele parti. Lasati 1 ora.
Dupa ce a trecut 1 ora, timp in care carnea s-a patruns bine de aromele condimentelor si verdeturilor, turnati vinul in tava.
Acoperiti cu o folie de aluminiu si introduceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Dupa 1 ora scoateti tava din cuptor, indepartati folia si intoarceti pulpele de miel. Acoperiti din nou cu folie si reintroduceti la cuptor pentru inca 1 ora (tot la 180 de grade).
Dupa 2 ore friptura este gata, frageda si suculenta. Scoateti pulpele de miel pe un platou si dezosati-le.
Puneti bucati de friptura in farfurii, alaturati-le garnitura si/sau salata pe care o doriti .
pitulicea- 6
Re: BUNATATI DE PASTE
arata bine,trebuia putin mai multa lumina sa-l vedem mai bine.eu nu am gatit nimic de miel.de fapt la mine se gateste dupa voturi.trebuie sa fie unanimitate ca sa gatesc ceva ,pentru ca altfel nu mai ies din bucatarie.fii-mii nu-i place mielul deci a picat de pe lista.
Obi-Wan Kenobi- 5
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Pagina 1 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum