Carte frumoasa, cinste cui te-a scris
+21
Lorenne
deea24
seaman65
shadow
Irinna
Melodia
Tizona
Violoncella
dominik
Nana_Duval
zexe
bursuc
atat de simplu
fotohobby
mrs nobody
HAUU_HAUU
snow
Radu
habibi77
kitty
pitulicea
25 participanți
Pagina 2 din 5
Pagina 2 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Carte frumoasa, cinste cui te-a scris
Rezumarea primului mesaj :
Imi place sa cred ca fiecare dintre noi a citit cel putin o carte. Pentru multi dintre noi cititul a fost si este o placere, in timp ce pentru altii a fost doar o obligatie dictata de o bibliografie scolara.
Am deschis acest topic, pentru a afla care au fost cartile ce v-au placut si v-au impresionat de-a lungul timpului. Cand esti un cititor impatimit, e greu sa vorbesti despre o singura carte, sau sa alegi o singura carte preferata dintre atatea capodopere, asa ca, v-am scutit de efortul inutil si atat de dificil de a face o clasificare.
E mai simplu sa vorbim despre cartile care ne-au placut, decat despre “cea mai buna carte citita” Ma refer aici la cele mai frumoase carti citite.
Imi place sa cred ca fiecare dintre noi a citit cel putin o carte. Pentru multi dintre noi cititul a fost si este o placere, in timp ce pentru altii a fost doar o obligatie dictata de o bibliografie scolara.
Am deschis acest topic, pentru a afla care au fost cartile ce v-au placut si v-au impresionat de-a lungul timpului. Cand esti un cititor impatimit, e greu sa vorbesti despre o singura carte, sau sa alegi o singura carte preferata dintre atatea capodopere, asa ca, v-am scutit de efortul inutil si atat de dificil de a face o clasificare.
E mai simplu sa vorbim despre cartile care ne-au placut, decat despre “cea mai buna carte citita” Ma refer aici la cele mai frumoase carti citite.
Ultima editare efectuata de catre pitulicea in Joi 15 Noi - 20:25, editata de 3 ori
pitulicea- 6
Re: Carte frumoasa, cinste cui te-a scris
Imi amintesc ca m-a shocat Tare cartea astapitulicea a scris:Femeia nisipurilor de Kobo Abe. O carte pe care-o recomand cu caldura.
Sa vedem poate o recitesc.
scuzati revin, recomand calduros o colectie de povestiri:
Sabia de bambus Shuhei Fujisawa
povestiri despre Viatza; dintre ele, sabia de bambus mi-a placut cel mai mult
bursuc- 1
Pe mine m-a impresionat, nu m-a socat. Am s-o mai recitesc si eu, candva. Chiar merita....
Ultima editare efectuata de catre pitulicea in Sam 3 Feb - 19:23, editata de 2 ori
pitulicea- 6
Un veac de singurătate de Gabriel García Márquez
O carte grea, dar incredibil de frumoasă. Pe bună dreptate o capodoperă.
Pe mine m-a "smintit", recunosc.
O carte grea, dar incredibil de frumoasă. Pe bună dreptate o capodoperă.
Pe mine m-a "smintit", recunosc.
zexe- 4
Da..... Una din preferatele mele. Scrisesem si eu despre ea.
E senzationala.
E senzationala.
pitulicea- 6
Toamna patriarhului de Gabriel García Márquez.
Doamne!
Acuma am vazut ce-am scris!
Voiam sa scriu Toamna patriarhului de Gabriel García Márquez.
Nu stiu cum am reusit.
Citisem ce-ai scris tu despre "Un veac de singuratate" si-am comis-o.
Damn!
Acuma am vazut ce-am scris!
Voiam sa scriu Toamna patriarhului de Gabriel García Márquez.
Nu stiu cum am reusit.
Citisem ce-ai scris tu despre "Un veac de singuratate" si-am comis-o.
Damn!
zexe- 4
Noroc cu mine......femeiusca
"Toamna patriarhului" nu am reusit inca sa o citesc, dar am asteptari mari de la ea....
Daca bine-mi amintesc, e cartea la care Marquez tine cel mai mult.
pitulicea- 6
Da, noroc cu tine. Mersi! Rămân dator.
G.G. Márquez spunea că, Toamna Patriarhului e cartea care îl va salva de la uitare.
G.G. Márquez spunea că, Toamna Patriarhului e cartea care îl va salva de la uitare.
zexe- 4
Pe frontul de vest nimic nou, de Erich Maria Remarque
Pe frontul de vest nimic nou, de Erich Maria Remarque;
am avut o perioada in care l-am savurat pe E M Remarque- Soroc de viata, soroc de moarte, Cei 3 camarazi, Obeliscul negru
are un stil placut de a scrie, dar tot ce scrie se leaga de razboi...
am avut o perioada in care l-am savurat pe E M Remarque- Soroc de viata, soroc de moarte, Cei 3 camarazi, Obeliscul negru
are un stil placut de a scrie, dar tot ce scrie se leaga de razboi...
Nana_Duval- 5
mi-au placut mai multe carti :
- Cel mai iubit dintre pamanteni si Delirul lui M. Preda
Cartea fericirii- Nina Berberova, o autoare de origine rusa, traita prin America, ce a debutat pe la 84 de ani;
Maini inzestrate- Ben Carson,o carte autobiografica , un om ajuns vestit doctor, desi este negru, a reusit sa invinga toate oprelistile si sa-si urmeze visul, acela de a ajuta oamenii
- Cel mai iubit dintre pamanteni si Delirul lui M. Preda
Cartea fericirii- Nina Berberova, o autoare de origine rusa, traita prin America, ce a debutat pe la 84 de ani;
Maini inzestrate- Ben Carson,o carte autobiografica , un om ajuns vestit doctor, desi este negru, a reusit sa invinga toate oprelistile si sa-si urmeze visul, acela de a ajuta oamenii
Nana_Duval- 5
tot un veac de singuratate ramane preferata mea
poate din cauza ca cercul e mereu rotund
poate din cauza ca cercul e mereu rotund
mrs nobody- 5
Am citit doar trei carti care mi-au placut mult , mult: Love story, Love story, Love story!!!
dominik- 2
"Impreuna" - Anna Gavalda
"Impreuna" - Anna Gavalda. O recomand cu drag, mie cartea aia mi-a reinviat interesul pentru lectura. Autoarea e tanara, vine cu un suflu nou. Pesimismul se transforma in optimism, neputinta in dorinta, sarcasmul in iubire si durerea in viata.
Violoncella- 5
La asa descriere, mi-a starnit deja interesul
Am ceva carti de-ale ei, dar pe asta nu cred ca o am.
Am ceva carti de-ale ei, dar pe asta nu cred ca o am.
pitulicea- 6
In copilarie mi-au placut multe carti.. Mi-au ramas in minte Dupa douazeci de ani, a lui Al. Dumas, Rocambole, a lui Ponson du Terrail.. mi-au placut cartile de aventura, in copilarie.
La 14 ani am citit Crima si pedeapsa, Dostoievski si inca nu am intalnit carte sa ma fi impresionat mai mult decat asta. Trebuie s-o recitesc.
Mi-a placut mult si Iarna vrajbei noastre, de Steinbeck.
Mi-au placut mult, foarte mult mult Nobila Casa si Changi, ale lui Clavell. Restul ale lui nu le-am citit, nu mi-au picat inca in mana.
Iar ultima carte pe care am citit-o si care m-a lasat cu o impresie puternica a fost Whispers of the dead, de Simon Beckett. Inca nu am gasit-o tradusa in romaneste, este un thriller, crime, antropologi legisti.. Foarte misto.
La 14 ani am citit Crima si pedeapsa, Dostoievski si inca nu am intalnit carte sa ma fi impresionat mai mult decat asta. Trebuie s-o recitesc.
Mi-a placut mult si Iarna vrajbei noastre, de Steinbeck.
Mi-au placut mult, foarte mult mult Nobila Casa si Changi, ale lui Clavell. Restul ale lui nu le-am citit, nu mi-au picat inca in mana.
Iar ultima carte pe care am citit-o si care m-a lasat cu o impresie puternica a fost Whispers of the dead, de Simon Beckett. Inca nu am gasit-o tradusa in romaneste, este un thriller, crime, antropologi legisti.. Foarte misto.
Tizona- 4
Pagina 2 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Pagina 2 din 5
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum