RETETE EXOTICE
+7
oli
Amrita
Obi-Wan Kenobi
JeSsYkA
Lazybear
Mr Nobody
pitulicea
11 participanți
Pagina 3 din 4
Pagina 3 din 4 • 1, 2, 3, 4
RETETE EXOTICE
Rezumarea primului mesaj :
Salata racoroasa cu cus-cus
Specific: Turcia
Timp de preparare: 30 min
Ingrediente:
500 g cus-cus, 3-4 rosii, 2-3 castraveciori, 2 ardei, 2 cepe mici/1 mare, 100 g stafide, menta
proaspata, sare, piper
Mod de preparare:
Se pun stafidele intr-o cana cu apa sa se umfle. Se fierbe cus-cus-ul si se lasa sa se raceasca.
Se taie cubuletele mici rosiile, ardeiul, cepa si castravetii. Se amesteca cu cus-cusul, stafidele, menta, sarea si piperul si se tine la figider. Se serveste rece
Salata racoroasa cu cus-cus
Specific: Turcia
Timp de preparare: 30 min
Ingrediente:
500 g cus-cus, 3-4 rosii, 2-3 castraveciori, 2 ardei, 2 cepe mici/1 mare, 100 g stafide, menta
proaspata, sare, piper
Mod de preparare:
Se pun stafidele intr-o cana cu apa sa se umfle. Se fierbe cus-cus-ul si se lasa sa se raceasca.
Se taie cubuletele mici rosiile, ardeiul, cepa si castravetii. Se amesteca cu cus-cusul, stafidele, menta, sarea si piperul si se tine la figider. Se serveste rece
pitulicea- 6
Re: RETETE EXOTICE
cruzi. sa stii ca si eu am zis : cum naiba castravetii sa-i prajesti. o sa ramai surprinsa in mod placut de ce gust bun pot avea.
Obi-Wan Kenobi- 5
nu am incercat cu castraveti murati. dar poti incercaa tu si sa ne zici cum a iesit
Obi-Wan Kenobi- 5
E criminal de buna mancarea, am mancat prin China. Trebuie s-o incerc si eu acasa, ca baietilor le place iute.
Spring rolls astia le mananca pe post de aperitiv, inainte de a veni mancarea.
S-ar putea sa mearga si cu castraveti mutanti, tu ai pus otet, ar fi cam acelasi lucru.
Spring rolls astia le mananca pe post de aperitiv, inainte de a veni mancarea.
S-ar putea sa mearga si cu castraveti mutanti, tu ai pus otet, ar fi cam acelasi lucru.
seaman65- 6
seman am citit pe undeva ca ziceai ceva de o reteta de chefal gatit in mod chinezesc. ne-o zici si noua.
Obi-Wan Kenobi- 5
L-am facut la tigaia cu gaura, doi pesti au intrat la fix. Bagata niste ceapa verde in interiorul pestilor, cateva bucatele/fire peste pesti, stropiti cu niste sos de soia si adaugata putina apa, cat sa fiarba mai mult in abur. Gatiti la foc mare sau mediu, pe un ochi de aragaz normal (mediu).
seaman65- 6
acum foarte multi ani in urma cineva imi spunea de hrean cu smantana si ma busea rasul, fiind adeptul retetei traditionale hrean otet si nitel zahar.omul mi-a explicat cat se poate de frumos ceva de genul asta: bai smantana e comestibila ? da hreanu? da daca le amesteci pe amandoua explodeaza?intai incearca si dupa aia sa te buseasca rasul.
ei bine de atunci hreanul il folosesc doar in combinatie cu smantana. cam asa ar sta treaba si cu branza si fructele.
ei bine de atunci hreanul il folosesc doar in combinatie cu smantana. cam asa ar sta treaba si cu branza si fructele.
Obi-Wan Kenobi- 5
Exact asta-i optica englezilor: omleta-i buna, gemu-i bun, de ce n-ar fi bune si impreuna?
Ce, nu mancam pepene cu branza? Ce bun este.
Dar dupa Mencinicopschi, n-ar trebui sa facem combinatii de-astea.
Ce, nu mancam pepene cu branza? Ce bun este.
Dar dupa Mencinicopschi, n-ar trebui sa facem combinatii de-astea.
seaman65- 6
Hrean cu smantana mi se pare foarte ok... Dar pepene cu branza, nici sa nu aud.
pitulicea- 6
incearca macar o data si dupa aia poti sa nu mai auzi. de unde stii cum se imbina gusturile daca tu nici macar nu te gandesti sa incerci. conservatoareo
Obi-Wan Kenobi- 5
Cu siguranta ca depinde si de branza, ca nu merge orice. Si chestia asta-i faimoasa si pe la altii, nu numai la noi.
seaman65- 6
Pagina 3 din 4 • 1, 2, 3, 4
Pagina 3 din 4
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum