Descopera cuvantul
+4
dorina_s
myrk
Florin Popa
pitulicea
8 participanți
Pagina 7 din 25
Pagina 7 din 25 • 1 ... 6, 7, 8 ... 16 ... 25
Descopera cuvantul
Rezumarea primului mesaj :
Regula e simpla. Se da o scurta descriere a cuvantului, gen rebus si numarul de litere din care e format cuvantul.
Daca cuvantul da prea multa bataie de cap, se va da, ajutator, prima litera a cuvantului
Regula e simpla. Se da o scurta descriere a cuvantului, gen rebus si numarul de litere din care e format cuvantul.
Daca cuvantul da prea multa bataie de cap, se va da, ajutator, prima litera a cuvantului
pitulicea- 6
Re: Descopera cuvantul
Hai! Gaura? Nu prin gaura bei? Prin gatul sticlei si prin gat? De doua ori folosesti gatul. Eu i-as spune gura, da' gura-i gura si gatul gat. Ar mai fi si corpul sticlei. O intreaga anatomie.
myrk- 6
myrk a scris:De fuiaga am auzit- iar umbla fuiaga, fata - da' de uiaga nu. Gata, am facut destul misto. Filet?
uiagă sf [At: KLEIN, D. / V: iagă, oi~, uioa~ / Pl: uiegi / E: mg ûveg] (Reg) 1 Sticlă. 2 Recipient, vas din sticlă pentru păstrat lichide.
Florin Popa- 6
In dex m-am uitat si eu- inainte de a-l publica tu - dar de auzit, tot n-am auzit cuvantul. Nu stiu de ce (tot) dati conotatii negative interventiilor mele comentaristice.
Multumesc, oricum.
Multumesc, oricum.
myrk- 6
Probabil n-ai auzit, pentru ca se foloseste mai mult in Ardeal si in special in Maramures. Pe la Botseni nu prea cred.
Florin Popa- 6
Pai nu. Nu se foloseste. Noi folosim damingeana, cu n. In schimb se foloseste fuiaga. Dex-ul specifica fuioaga, dar fuiaga se pronunta mai usor. Si se refera in special la fete. Am auzit recent- si de multe ori- despre o vecina.
myrk- 6
O multime de comentarii si nici un raspuns bun
La noi se foloseste oiaga.
La noi se foloseste oiaga.
pitulicea- 6
Umeri? Iaca a dat cu plural! Ar mai fi ceafa, daca te uiti in oglinda- ea fiind sticla.
Ar mai fi masea, daca tragi pe gat, de la sticla, din sticla. Tragi la masea, iar gatul devine masea. De unde o fi venind expresia? Evident, nu e drumul cel bun. A zis-o si pitu. Adica nici definitia nu e buna, nici betivaneala nu o suporta (pe betivani trebuie insa sa-i iubesti).
Ar mai fi masea, daca tragi pe gat, de la sticla, din sticla. Tragi la masea, iar gatul devine masea. De unde o fi venind expresia? Evident, nu e drumul cel bun. A zis-o si pitu. Adica nici definitia nu e buna, nici betivaneala nu o suporta (pe betivani trebuie insa sa-i iubesti).
myrk- 6
Iacaaaa! A dat Florin raspunsul bun. Asta era... dusca
Atac prelungit la poarta adversa
(6 litere)
Atac prelungit la poarta adversa
(6 litere)
pitulicea- 6
Ooo, da! Cu asta a mers mult mai repede
Pe el revolutia l-a lasat rece
(3 litere)