Cum va convingeti copilul sa manance?
+9
Nana_Duval
mrs nobody
shadow
Tizona
seaman65
ionutz72
pitulicea
Radu
habibi77
13 participanți
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Cum va convingeti copilul sa manance?
Rezumarea primului mesaj :
Am deschis acest topic pt mamici/tatici. Este cunoscut faptul ca de cele mai multe ori prichindeii au oroare de noutati ( acest lucru nu este valabil si in cazul dulciurilor )
Baiatul meu spre exempu ar manca dimineata, la pranz si seara, cartofi prajiti si oua ( omleta, ochiuri sau fierte).
Imi este foarte greu sa-l conving sa manance si altceva, dar sunt mai smechera decat el si-l pacalesc. Intr-o zi l-am pacalit sa manance iahnie de fasole. Initial a zis ca nu mananca. Mi-am pus o farfurie de iahnie si mi-am pus intr-un castron si gogosari in otet. El se uita la televizor. M-am dus langa el si am inceput sa mananc cu pofta. Se uita la mine si saliva. L-am rugat sa guste dar m-a refuzat. I-am spus sa ia putin si daca nu-i place nu manaca. A acceptat, dar n-a vrut decat putina paine inmuiata in zeama. Am vazut ca-i place i-am spus sa guste si gogosar. I-a placut. Dar tot nu voia sa manance si boabele de fasole. Am terminat ce aveam in farfurie si l-am intrebat daca mai vrea....a vrut. Asa ca am mai pus o farfurie dar de data asta am avut grija sa pisez boabele.....si uite asa a mancat si fasole.....dar el nu stie
Voi cum va convingeti copiii sa manance?
Am deschis acest topic pt mamici/tatici. Este cunoscut faptul ca de cele mai multe ori prichindeii au oroare de noutati ( acest lucru nu este valabil si in cazul dulciurilor )
Baiatul meu spre exempu ar manca dimineata, la pranz si seara, cartofi prajiti si oua ( omleta, ochiuri sau fierte).
Imi este foarte greu sa-l conving sa manance si altceva, dar sunt mai smechera decat el si-l pacalesc. Intr-o zi l-am pacalit sa manance iahnie de fasole. Initial a zis ca nu mananca. Mi-am pus o farfurie de iahnie si mi-am pus intr-un castron si gogosari in otet. El se uita la televizor. M-am dus langa el si am inceput sa mananc cu pofta. Se uita la mine si saliva. L-am rugat sa guste dar m-a refuzat. I-am spus sa ia putin si daca nu-i place nu manaca. A acceptat, dar n-a vrut decat putina paine inmuiata in zeama. Am vazut ca-i place i-am spus sa guste si gogosar. I-a placut. Dar tot nu voia sa manance si boabele de fasole. Am terminat ce aveam in farfurie si l-am intrebat daca mai vrea....a vrut. Asa ca am mai pus o farfurie dar de data asta am avut grija sa pisez boabele.....si uite asa a mancat si fasole.....dar el nu stie
Voi cum va convingeti copiii sa manance?
habibi77- 6
Re: Cum va convingeti copilul sa manance?
Asta asa e....nu-i poti forta sa le placa altceva decat ceea ce le place.
Mama s-a luptat cu mine o viata sa mananc peste...n-a reusit , daca nu-mi place nu ma poti forta....asa ca imi dau seama ca nu trebuie nici eu sa fortez nota, pot doar sa-i fac pofta.
Mama s-a luptat cu mine o viata sa mananc peste...n-a reusit , daca nu-mi place nu ma poti forta....asa ca imi dau seama ca nu trebuie nici eu sa fortez nota, pot doar sa-i fac pofta.
habibi77- 6
Tizona a scris:Cui nu-i plac cartofii prajiti?
Mie ..ii prefer copti , nature sau piure.
shadow- 6
eu nu le mai dau dulciuri, decat prajitura de casa, o data sau de doua ori pe saptamana
am constatat, inca o data, ca nu au nevoie de ele, desi asa era la moda
si asta cu facut pofta merge uneori, mai ales cand le spun ca nu le dau bunatatea mancata de mine
nu de alta, dar m-am saturat sa spun: hmm, ce bun e si sa aud: bleah
efectul a fost spectaculos
dulciurile le mananc eu pe ascuns, in dormitor
am constatat, inca o data, ca nu au nevoie de ele, desi asa era la moda
si asta cu facut pofta merge uneori, mai ales cand le spun ca nu le dau bunatatea mancata de mine
nu de alta, dar m-am saturat sa spun: hmm, ce bun e si sa aud: bleah
efectul a fost spectaculos
dulciurile le mananc eu pe ascuns, in dormitor
mrs nobody- 5
Ok, dar la varianta inversa v-ati gandit? Cand mananca prea mult si daca-i atragi atentia mananca pe ascuns?
Din nefericire, eu am un astfel de copil;isi pregateste singur, n-are nevoie sa-mi ceara mie, asa ca uneori vad doar urmele la meniu, iar cand sunt plecata, asta e!
Vin acasa si fac inventariu la ce a mancat, dar fara sa-i spun.Mananca de toate, e pofticios, insa a inteles cum e treaba cu dulciurile, asa ca in casa mea nu se gaseste suc cumparat sau dulciuri.
Cred ca e greu si sa te rogi de copil, dar e greu si sa ii pui lacat la gura.
Cartofi prajiti o data la 2 luni, daca n-are norocul sa gaseasca pe unde mai merge-n vizita.
Din nefericire, eu am un astfel de copil;isi pregateste singur, n-are nevoie sa-mi ceara mie, asa ca uneori vad doar urmele la meniu, iar cand sunt plecata, asta e!
Vin acasa si fac inventariu la ce a mancat, dar fara sa-i spun.Mananca de toate, e pofticios, insa a inteles cum e treaba cu dulciurile, asa ca in casa mea nu se gaseste suc cumparat sau dulciuri.
Cred ca e greu si sa te rogi de copil, dar e greu si sa ii pui lacat la gura.
Cartofi prajiti o data la 2 luni, daca n-are norocul sa gaseasca pe unde mai merge-n vizita.
Nana_Duval- 5
Aseara ,apropo de subiect , faceam o comparatie intre ce mancam cand eram noi mici si ce mananca astazi copiii nostri ....problema sta varietate de produse existente pe piatza , marea majoritate de-o calitate indoielnica dar frumos prezentate de-ti vine sa mananci ambalajul nu continutul ....in a face pe copil sa aleaga constient ce consuma , sta realizarea unui parinte si nu in ai interzice cartofii prajiti ...
shadow- 6
Parerea mea e ca nu trebuie dusa nici o munca de lamurire, orice copil mananca cand ii e foame, trebuie avut doar grija sa manance ce trebuie, abia apoi, ce doreste. Am aplicat teoria aceasta cu copilul meu, pana cand a trecut de 14 ani, de atunci mananca doar ce doreste, dar il inteleg, e adolescent incapatanat.
Davidova- 2
N-am sa va povestesc acum cum imi conving copilul sa manance, ci cum m-a convins copilul pe mine sa mananc
Nu mi-a placut niciodata ceapa. Nu neaparat din cauza gustului pe care il are, ci pentru ca imi produce arsuri la stomac.
Mananca asta mica a noastra la ceapa, ceva de speriat. Cand merg seara la ea, ea mananca salata de ceapa rosie...cu orice, chiar si ceapa goala
Am vazut-o o zi, am vazut-o doua... am vazut-o in fiecare seara si mi-a facut o pofta, incredibila Am fugit repede la magazin, mi-am luat ceapa rosie si am inceput sa manac cu asa o pofta, ca nici macar arsurile de la stomac nu le mai simt
Ce ti-e si cu poftele astea....
Nu mi-a placut niciodata ceapa. Nu neaparat din cauza gustului pe care il are, ci pentru ca imi produce arsuri la stomac.
Mananca asta mica a noastra la ceapa, ceva de speriat. Cand merg seara la ea, ea mananca salata de ceapa rosie...cu orice, chiar si ceapa goala
Am vazut-o o zi, am vazut-o doua... am vazut-o in fiecare seara si mi-a facut o pofta, incredibila Am fugit repede la magazin, mi-am luat ceapa rosie si am inceput sa manac cu asa o pofta, ca nici macar arsurile de la stomac nu le mai simt
Ce ti-e si cu poftele astea....
pitulicea- 6
Ca tot veni vorba despre ceapa - ceapa rosie mai cu seama ...pun in fiecare an in gradina dar este mereu prea iute si provoaca arsuri - atunci cand gasesc prin alte parti ceapa rosie mai dulce , cumpar mai multa sa am rezerve ...fac asta de obicei cand merg la piatza - cumpar cate una , o gust spre hazul tarabagiilor pana gasesc ce-mi place ...merge bine cu o bucatzica de afumatura dimineatza si nu numai ...iar fata , se pare ca in materie de gastronomie este a lui tata ..
shadow- 6
Aha....deci este si mai dulce. Va trebui sa ma apuc si eu de gustat
Sau...pune tu un strat in plus in gradina si ti-l cumpar la toamna
Sau...pune tu un strat in plus in gradina si ti-l cumpar la toamna
pitulicea- 6
Pai n-ai inteles ca dupa mana mea iese ceapa iute ?
Dar cumpar in plus cand gasesc de aceea mai dulce si-ti trimit prin curier daca n-am eu drum la Cluj ...
Dar cumpar in plus cand gasesc de aceea mai dulce si-ti trimit prin curier daca n-am eu drum la Cluj ...
shadow- 6
Fa-ti drum....ca nu stiu s-o curat
Tu vii cu ceapa, eu pregatesc slanina
Tu vii cu ceapa, eu pregatesc slanina
pitulicea- 6
Eu de aici trebuie sa invat sa-mi conving copilul sa manance nu sa planteze ceapa
elis27- 4
Eu a s zice ca-s 2 metode: una, metoda cainelui flamand: unui catel, catelus, cainisor nu-i dai sa manance vreo 2 zile si-atunci mananca si mamaliga, unde 'nainte stramba din nas si voia numai pui la protap; a doua, il indopi ca pe gansaci, adica ii bagi pe gat graunte si le indesi cu un bat, dar la un capat invelit in vata, sa nu-l zgarii pe gat! ar mai fi doua metode, nerecomandate, adica : trei, il lasi sa manance (pe copil adica ) ce vrea, cand vrea, cum vrea si unde vrea si patru) sa te doara-n cot daca mananca sau nu, o manca el daca i-o fi foame! Etete la el!
myrk- 6
Ce manca copilul acasa, de bine de rau stim, insa ce manca el cand nu e langa noi...... chipsuri, bomboane, guma de mestecat (ultimele 2 daca mai si coloreaza limba si dintii in culori puternice, cu atat mai "bine") si lista e foarte lunga si se poate include aici si sucurile, toate destul de ieftine incat sa si le permia din banii lor de buzunar. Si ne mai miram ca din ce in ce mai multi copii sunt obezi, au boli pe care nu ar trebui sa le aiba la varsta lor sau ca sunt foarte agitati.
carmendana- 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum