GANDURI EFEMERE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Povestiri cu talc

+33
eledas
myrk
mariana m
Krissunu
remusn1
Mandarax
Melodia
Grosu Elena
Angel
Irinna
floreac
shadow
seaman65
Mr Nobody
tegeusa
sharp00714
Nana_Duval
dragos
tano carridi
oli
daffy_
Eleonore
atat de simplu
fotohobby
sahara
mrs nobody
aspidistra76
openmind72
kitty
Radu
snow
habibi77
pitulicea
37 participanți

Pagina 13 din 23 Înapoi  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 18 ... 23  Urmatorul

In jos

Povestiri cu talc - Pagina 13 Empty Povestiri cu talc

Mesaj  pitulicea Vin 12 Feb - 21:17

Rezumarea primului mesaj :

INVATATURI INDIENE

Un batran indian, din neamul Cherokee, statea impreuna cu nepotul sau si-l invata:
"In viata fiecarui om de pe pamantul asta se da o lupta formidabila - o lupta intre doi lupi.
Unul rau: el intruchipeaza frica, mania, invidia, lacomia, autocompatimirea, aroganta, viclenia, resentimentele.
Celalalt e unul bun: el aduce bucuria, linistea, smerenia, increderea, darnicia, adevarul, blandetea si mila."

Copilul priveste intrebator spre bunicul lui:
"Si care dintre ei va invinge?"
Batranul il priveste in ochi.
"Cel pe care il vei hrani!"
pitulicea
pitulicea
6
6

Zaharia Vasile Gabriel apreciază acest mesaj

Sus In jos

Povestiri cu talc - Pagina 13 Empty Re: Povestiri cu talc

Mesaj  seaman65 Lun 27 Iun - 8:17

Asa este. Problema este ca il hranesti pe cel pe care te ajuta mediul sa-l hranesti. In plus alimentele pe care le consumi au si ele un cuvant de spus.
Daca in familie copilul vede tot timpul certuri si alte exemple negative, va face la randul lui la fel (cu anumite exceptii). Genetic suntem de asemenea predispusi la asa ceva.
Exista alimente care te fac sa te simti bine emotional si alimente care actioneza invers. Nu este insa obligatoriu ca organismul sa le accepte cu placere pe cele de care are nevoie pentru o buna dispozitie.
seaman65
seaman65
6
6

Sus In jos

Mesaj  shadow Mar 5 Iul - 19:59

Era odată un bătrân, care îşi petrecea zilele aşezat lângă o fântână, la intrarea în sat.
Într-o zi, un tânăr s-a apropiat de el şi l-a întrebat: “Eu nu am mai fost niciodată prin aceste locuri, cum sunt locuitorii acestui oraş ?” Bătrânul i-a răspuns cu altă întrebare: “Cum erau locuitorii oraşului din care vii ?”
“Egoişti şi răi, de aceea am fost bucuros să plec de acolo.”
“Aşa sunt locuitorii acestui oraş”, i-a răspuns bătrânul.
Un pic mai târziu, un alt tânăr s-a apropiat de bătrân şi i-a pus aceeaşi întrebare: “Vin aici, cum sunt locuitorii acestui oraş ?”
Bătrânul, din nou, i-a răspuns prin aceeaşi întrebare:
“Cum erau locuitorii din oraşul de unde vii ?”
“Erau buni, generoşi, ospitalieri, cinstiţi, muncitori. Aveam atâţia prieteni că mi-a fost foarte greu să mă despart de ei.”
“Şi locuitorii acestui oraş sunt la fel”, a răspuns bătrânul.
Un bărbat care îşi dusese animalele să se adape la fântână şi care ascultase conversaţia, după ce tânărul se îndepărtă, îi spuse bătrânului: “Cum poţi să dai două răspunsuri complet diferite la aceiaşi întrebare, pusă de două persoane?”
“Uite, îi răspunse, fiecare poartă universul în inima sa. Cine nu a găsit nimic bun în trecutul său, nici aici nu va găsi. În schimb, cel care avea prieteni în oraşul său va găsi şi aici prieteni loiali şi fideli. Pentru că persoanele sunt ceea ce descoperă în interiorul lor si găsesc mereu ceea ce se aşteaptă să găsească.”
“TOATE LUCRURILE BUNE ŞI FRUMOASE DE CARE AI NEVOIE ÎN VIAŢĂ, LE PORŢI ÎNĂUNTRUL TĂU. DOAR LUPTĂ ŞI LASĂ-LE SĂ IASĂ!

Am citit inainte ce ati postat ...sper sa nu-mi fi scapat vreo pagina in care sa fie si aceasta poveste Neutral
shadow
shadow
6
6

Sus In jos

Mesaj  shadow Mier 6 Iul - 10:26

Un călugăr a fost nevoit sa mearga într’o bună zi într'un oraş mare, însoţit fiind de o ruda a sa.
În mijlocul vacarmului citadin monahul a pretins că a auzit un greiere, deşi tovarăşul său de drum nu l-a crezut. Trecând strada şi căutând atent sub un copac, călugărul a găsit greierele, spre stupefacţia rudei sale.
„Trebuie că ai un auz supraomenesc”!
”Nu. Urechile mele nu sunt diferite de ale tale. Totul depinde însă de ce asculţi cu ele”.
”Nu se poate! Eu n’aş putea auzi un greiere în acest zgomot”!
”Depinde de ceea ce este important pentru tine. Să facem o demonstraţie”.
Apoi monahul a scos cateva monede pe care le’a lăsat să cadă discret pe asfaltul trotuarului.
Pe dată, cu tot zgomotul asurzitor al oraşului, toţi oamenii dimprejurul lor şi’au întors capetele speriaţi că banii căzuţi erau ai lor.
„Înţelegi acum? Totul depinde de ceea ce este important pentru oameni”...
Dacă privim şi ascultăm zilnic ştirile morbide şi gâlcevitoare ale televiziunilor, urechile noastre se vor fixa doar pe ceea ce este urât şi rău. În felul acesta se induce frica şi astfel devenim temători şi neputincioşi! După care spunem: e greu, oamenii sunt răi, trăim într’o lume nesigură şi urată, în care nu mai poţi avea încredere în nimeni şi nimic...
Iar între timp greierii cântă, frunzele foşnesc, apele curg...iar noi nu le auzim.

shadow
shadow
6
6

Sus In jos

Povestiri cu talc - Pagina 13 Empty PT SNOW

Mesaj  floreac Joi 14 Iul - 9:38

floreac a scris:Cu tot respectul...nu este vorba de Pablo Neruda...citatul ii apartine lui Octavian Paler... Smile

floreac
1
1

Sus In jos

Mesaj  shadow Joi 14 Iul - 11:46

Si despre care citat este vorba ?! scratch
shadow
shadow
6
6

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Joi 14 Iul - 12:02

Unul postat de snow..... din cate inteleg.
D'aia s-a citat, ca sa specifice asta in titlul mesajului Smile
Incepator.... il iertam Smile
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  Irinna Vin 5 Aug - 12:40

"In viata fiecarui om de pe pamantul asta se da o lupta formidabila - o lupta intre doi lupi.
Unul rau: el intruchipeaza frica, mania, invidia, lacomia, autocompatimirea, aroganta, viclenia, resentimentele.
Celalalt e unul bun: el aduce bucuria, linistea, smerenia, increderea, darnicia, adevarul, blandetea si mila."
Copilul priveste intrebator spre bunicul lui:
"Si care dintre ei va invinge?"
Batranul il priveste in ochi.
"Cel pe care il vei hrani!".

Cat de adevarat si cat de frumos spus...intelepte cuvinte Smile
Irinna
Irinna
3
3

Sus In jos

Mesaj  Angel Lun 15 Aug - 21:23

Va voi spune si eu o povestiora,cu mult invatamant in ea..
...Intr-un sat in urma cu mult, mult timp ..pe vremea unei veri toride,au poposit trei barbati ""invatatori"" pesemne,caci barbile lungi,privirile adanci si vorba de duh,ii facea sa fie ascultati in tot locul.Cei trei au batut la poarta unei familii sa ceara apa si merinde.Din nefericire acasa se afla doar femeie,sotul acesteia fiind la lucru.Auzind ruga celor trei invatati,femeii i-a fost cu neputinta sa-i refuze...dar neavand barbatul acasa, i-a rugat sa revina dupa apus ,cand ii vor ospata din belsug pe toti trei...Odata cu lasarea serii invatatorii au revenit si au grait astfel:-Noi suntem trei Invatatori,toti trei suntem insetati si flamanzi dar nu avem cum sa intram decat pe rand in casa voastra spre a ne ospata.Unul din noi este BELSUGUL,celalalt este SANATATEA,iar cel din urma IUBIREA...depinde doar de voi cum ne poftiti la masa....Femeia si barbatul s-au sfatuit,sotul a zis:-Femeie, sa chemama in casa Sanatatea ca daca avem sanatate vom avea si putere de munca sa vem belsug....Sotia insa gandind a spus:-Barbate,mai bine sa chemam in casa BELSUGUL ca daca avem bani,avem si sanatate si liniste...Copilul ascultand ce spun parintii...cu glas firav i-a rugat:-Mama,tata...mai bine sa chemam in casa IUBIREA caci voi o viata m-ati crescut cu drag si iubire,si am fost sanatos,indestulat si fericit...Cand au auzit aceste cuvinte femeia si barbatul au chemat in casa lor IUBIREA...si mare le-a fost mirarea cand in urma invatatorului au pasit in casa lor si SANATATEA si BELSUGUL...
Ar fi de prisos sa adaug eu morala acestei povestiri,nu pot decat sa va doresc SA VA IUBITI...astfel veti avea FERICIRE! Angel
Angel
Angel
2
2

Sus In jos

Povestiri cu talc - Pagina 13 Empty Floarea sufletului :

Mesaj  Grosu Elena Lun 29 Aug - 10:04

Cineva a dat prietenului sau o floare rara, spunandu-i sa aiba totdeauna grija de ea. Si aceasta o iubea cu multa caldura, ingrijind-o cu toata dragostea.
Dar, intr-o zi, prietenul, luat de unele griji marunte ale vietii, a uitat de ea, si, seara, cand a venit acasa, floarea era aplecata si plangea. Acela imediat, cu multa grija, i-a dat un pahar de apa ca sa bea. Atunci floarea si-a ridicat incet fruntea, si-a revenit si i-a multumit.
Dar prietenul, dupa cateva zile, a uitat floarea din nou, mai multe zile. Cand si-a adus aminte de ea, s-a grabit din nou sa o ingrijeasca. Floarea se ofilise si abia a mai trezit-o la viata; floarea i-a multumit din nou.
Dar, dupa un timp oarecare, omul a uitat, din nou, de floarea sa. Grijile vietii l-au absorbit pentru multe zile si, cand si-a adus aminte de floarea lui, aceasta murise din cauza neingrijirii.
Omul si-a zis in sinea lui: floarea a murit din cauza neglijentei mele! Si omul s-a rusinat si i-a parut rau. Dar prea tarziu, caci floarea a murit.
Asa se intampla cu fiecare dintre noi. Dumnezeu, Marele Gradinar al Vietii ne-a daruit floarea minunata a sufletului nostru. Candva vom fi intrebati de El:
- Ce-ati facut cu floarea cea aleasa a sufletului pe care v-am dat-o?!

Grosu Elena
Grosu Elena
1
1

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Lun 29 Aug - 10:08

Asa se intampla de obicei.
Cand avem ceva nou, ii acordam toata atentia. Apoi, cu timpul, interesul scade si-i acordam din ce in ce mai putina atentie.
La fel se intampla si cu oamenii dragi de langa noi Smile Uitam sa le mai oferim tandretea si afectiunea de la inceput...
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  habibi77 Joi 1 Sept - 15:42

De cele mai multe ori nu uitam doar de cei pe care-i iubim, uitam chiar si de noi.

Candva vom fi intrebati de El:
- Ce-ati facut cu floarea cea aleasa a sufletului pe care v-am dat-o?!

Eu una nu stiu ce sa-I raspund. Rolling Eyes confused
habibi77
habibi77
6
6

Sus In jos

Mesaj  habibi77 Mier 7 Dec - 14:30

Stii ce simplu e sa schimbi macazul?

" isi sacrifica sanatatea pentru a face bani" Cu cat aspiratiile/ ambitiile / orgoliul unui om sunt mai mari cu atat mai indepartat este prezentul pe care ar vrea sa-l traiasca. Toti ne proiectam dorintele in viitor. Ar trebui sa invatam sa facem asta apreciind ceea ce avem deja, deoarece suntem vesnic nemultumiti!
habibi77
habibi77
6
6

Sus In jos

Mesaj  seaman65 Mier 7 Dec - 14:35

Asociatia "Nemultumitii fara frontiere".
seaman65
seaman65
6
6

Sus In jos

Mesaj  habibi77 Mier 7 Dec - 14:38

Laughing Laughing Laughing
habibi77
habibi77
6
6

Sus In jos

Mesaj  Melodia Joi 8 Dec - 17:48

dureros de adevarat!
cand vine momentul din urma,cel al bilantului general,realizam ca n-am trait...ca de fapt...n-am realizat ca avem o viata,si ca e scurta,si ar merita mai multa atentie din partea noastra....noi am merita mai mult...si nu ma refer la partea materiala...ci la bucuriile mici pe care ni le putem darui in fiecare zi.
am senzatia ca am devenit niste roboti...robi ai unei munci care,pe multi dintre noi, nu ne satisface nici macar material Mad
Melodia
Melodia
4
4

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 13 din 23 Înapoi  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 18 ... 23  Urmatorul

Sus

Permisiunile acestui forum: