La taclale printre oale
+44
Annmarie
Vica
myrk
doorina
RALUCA
Queensland
itina
shu
adya
coco114
Pingu
simplicity
elis27
Obi-Wan Kenobi
JeSsYkA
mielusica
freda white
Violoncella
Melodia
parwous
ionutz72
tegeusa
oli
seaman65
remusn1
lynn
Nana_Duval
fotohobby
Mr Nobody
Adriatica
daffy_
atat de simplu
mrs nobody
dragos
aspidistra76
mari
Neeo_2005
Hagu_chan
habibi77
snow
Radu
gabica
shadow
pitulicea
48 participanți
Pagina 59 din 63
Pagina 59 din 63 • 1 ... 31 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63
La taclale printre oale
Rezumarea primului mesaj :
Iar vine weekendul, iar va trebui sa gatesc ceva. Uneori stau si ma gandesc: “Ce sa mai gatesc azi?” si nu-mi vine nici o idee. Nu-s eu mare bucatareasa, dar de mancat tot trebuie sa mananc ceva.
Hai sa vedem, ce mai gateste lumea? Mai dati-mi si voi niste sugestii, indicatii, sfaturi...
Dar sa fie mancaruri simple, nu foarte complicate, ca altfel nu ma descurc
Iar vine weekendul, iar va trebui sa gatesc ceva. Uneori stau si ma gandesc: “Ce sa mai gatesc azi?” si nu-mi vine nici o idee. Nu-s eu mare bucatareasa, dar de mancat tot trebuie sa mananc ceva.
Hai sa vedem, ce mai gateste lumea? Mai dati-mi si voi niste sugestii, indicatii, sfaturi...
Dar sa fie mancaruri simple, nu foarte complicate, ca altfel nu ma descurc
Ultima editare efectuata de catre pitulicea_de_stepa in Sam 6 Mar - 10:25, editata de 1 ori
pitulicea- 6
Re: La taclale printre oale
E bine. Inseamna ce esti bun de insurat.
Pitu, in Moldova se spune chisleac. Lapte acru, adica.
Pitu, in Moldova se spune chisleac. Lapte acru, adica.
myrk- 6
Am fost astazi dupa pranz la cineva sa-i schimb un tablou de sigurante .
Inca de pe afara m-a izbit un miros de friptura si nu m-am inselat : pregateau friptura din afumatura de porc , inclusiv carnati .
Am luat de pofta o bucatica refuzand invitatiile insistente ale stapanei casei : daca ma puneam la masa nu ma mai ridicam usor .
Ajuns acasa si ramas cu gustul si mirosul de friptura m-am hotarat sa fac la cina un peste : pastrav cu mamaliguta din cartofi si un mujdei mare de usturoi .
Am si carne de porc , si carnati dar e prea mult pentru o seara .
Mamaliguta din cartofi , pentru cine nu stie e mai ''usoara'' decat cea clasica si mai gustoasa : mie asa mi se pare si o fac cat pot de des .
Merge la fix si cu branza batuta , lapte acru sau chisleac , uzual numit lapte batut .
Pastravul l-am curatat si pus cu sare , cartofii la fel , doar sa le dau la foc , usturoiul asteapta sa fie batut ... bag seama ma tineti din treaba !
Inca de pe afara m-a izbit un miros de friptura si nu m-am inselat : pregateau friptura din afumatura de porc , inclusiv carnati .
Am luat de pofta o bucatica refuzand invitatiile insistente ale stapanei casei : daca ma puneam la masa nu ma mai ridicam usor .
Ajuns acasa si ramas cu gustul si mirosul de friptura m-am hotarat sa fac la cina un peste : pastrav cu mamaliguta din cartofi si un mujdei mare de usturoi .
Am si carne de porc , si carnati dar e prea mult pentru o seara .
Mamaliguta din cartofi , pentru cine nu stie e mai ''usoara'' decat cea clasica si mai gustoasa : mie asa mi se pare si o fac cat pot de des .
Merge la fix si cu branza batuta , lapte acru sau chisleac , uzual numit lapte batut .
Pastravul l-am curatat si pus cu sare , cartofii la fel , doar sa le dau la foc , usturoiul asteapta sa fie batut ... bag seama ma tineti din treaba !
shadow- 6
Daca te puneai la masa, nu le mai ramanea friptura.
Mamaliguta din cartofi? Cum vine asta? Ala nu e piure? Zi-mi si mie cum se face mamaliga asta, ca m-ai facut curioasa.
Eu azi mi-am facut cartofi pai. E miercuri N-avem carne in meniu.
Mamaliguta din cartofi? Cum vine asta? Ala nu e piure? Zi-mi si mie cum se face mamaliga asta, ca m-ai facut curioasa.
Eu azi mi-am facut cartofi pai. E miercuri N-avem carne in meniu.
pitulicea- 6
Am tot asteptat sa-mi spuna shadow cum se face mamaliga aia din cartofi...
pitulicea- 6
Pana vine shadow si ne spune, ramai tu nemancata. Asa ca pune mataluta manuta si fa ceva rapid de mancare sau comanda-ti.
Eu cumpar malaiu' lu Enache, cu Laura Lavric pe "coperta". E singura (pe care o stiu eu) care nu face cocoloase.
Eu cumpar malaiu' lu Enache, cu Laura Lavric pe "coperta". E singura (pe care o stiu eu) care nu face cocoloase.
myrk- 6
Exista asa ceva? Eu nu ma uit niciodata ce cumpar. Ce se nimereste Mie-mi plac cocoloasele.
pitulicea- 6
Hmm! Da!
Nici eu nu am auzit/citit pana acum despre mamaliga cu cartofi. Curioasa cun sunt dadui fuga la 'nea Google si ma lamurii
Concluzia; trebuie incercata! Ba chiar mai mult am vazut si o reteta bucovineana in care poti adauga branza dulce. Suna bine, de gust va zic daca oi face-o!
Nici eu nu am auzit/citit pana acum despre mamaliga cu cartofi. Curioasa cun sunt dadui fuga la 'nea Google si ma lamurii
Concluzia; trebuie incercata! Ba chiar mai mult am vazut si o reteta bucovineana in care poti adauga branza dulce. Suna bine, de gust va zic daca oi face-o!
eledas- 4
Ai gasit-o? Pai pune si-aci o reteta sau explica-mi cum s-o fac. Vad ca shadow m-a lasat nelamurita Daca tot ai gasit ceva "de treaba", sa nu mai caut si eu.
pitulicea- 6
Uite aici mai multe variante!
Le postez asa pentru ca inca am degetele destul de amortite (inca) pentru a tasta. Si gasesc mai amuzant mai ales cu un picut di muzaca moldovineasca
Oricum fatuca asta este tare haioasa!
Sau uite aici pe cea cu cartiófi si branza dulce;
Le postez asa pentru ca inca am degetele destul de amortite (inca) pentru a tasta. Si gasesc mai amuzant mai ales cu un picut di muzaca moldovineasca
Oricum fatuca asta este tare haioasa!
Sau uite aici pe cea cu cartiófi si branza dulce;
eledas- 4
Merci. O sa ma uit si o sa incerc
Sa stii ca ieri mi-am luat lipii. Nu tortilla. Dar e cam acelasi lucru. Mi-a prins foarte bine. Am pus mancarea ramasa prin frigider, am mai pus niste castraveti murati, sosuri ... si am mancat cu pofta. A fost delicios Mai facusem candva asta, dar uitasem. Ce bine ca mi-ai amintit. Sa vezi tu cum golesc frigiderul de tot ce mai e pe acolo Mai am niste creme de branza, cascaval afumat, salam uscat... si nu le mananc. Ma tot gandeam sa le pun sandwich la servici, dar in sandwich intra prea multa paine
Sa mai vii cu idei
Sa stii ca ieri mi-am luat lipii. Nu tortilla. Dar e cam acelasi lucru. Mi-a prins foarte bine. Am pus mancarea ramasa prin frigider, am mai pus niste castraveti murati, sosuri ... si am mancat cu pofta. A fost delicios Mai facusem candva asta, dar uitasem. Ce bine ca mi-ai amintit. Sa vezi tu cum golesc frigiderul de tot ce mai e pe acolo Mai am niste creme de branza, cascaval afumat, salam uscat... si nu le mananc. Ma tot gandeam sa le pun sandwich la servici, dar in sandwich intra prea multa paine
Sa mai vii cu idei
pitulicea- 6
Uite mirk si lipii fara ambalaj proaspete, calde si tocmai bune de umplut dupa pofta!
Spor pemtru cime are chef si pofta!
Spor pemtru cime are chef si pofta!
eledas- 4
De ce as munci atata daca pot cumpara gata facute? Poate cand o sa fiu la pensie...
pitulicea- 6
Da, pai eu ce ziceam? N-are rost sa intri in bucatarie. La pensie le faci pe toate, adica nimic din ce-ti propui.
Lipiile alea proaspete tre' sa le faci... cum spune pitu. Altfel nu-s proaspete. Tot congelatorul, cuptorul cu microunde sau alti bucatari sunt baza culinara.
Lipiile alea proaspete tre' sa le faci... cum spune pitu. Altfel nu-s proaspete. Tot congelatorul, cuptorul cu microunde sau alti bucatari sunt baza culinara.
myrk- 6
Ieri cautam ceva de gatit, ceva fara carne dar la care se poate complecta cu carne.
Am dat peste reteta ASTA
Pare interesanta, cred ca o voi incerca. Cred! Daca da o sa va spun cum a iesit. Are insa o chestie care nu imi este clara. Cum sa dau varza prin masina de tocat carne ca se face... Ma mai gandec cum sa modific!
Am dat peste reteta ASTA
Pare interesanta, cred ca o voi incerca. Cred! Daca da o sa va spun cum a iesit. Are insa o chestie care nu imi este clara. Cum sa dau varza prin masina de tocat carne ca se face... Ma mai gandec cum sa modific!
eledas- 4
Eu am facut anul trecut niste chiftelute de felul asta, dar n-am fost prea incantata. Mi s-au cam imprastiat la prajit. Se simtea ca lipseste oul, care sa le tina legate. Nu prea-mi vine sa mai incerc. Sau, cine stie... Fa-le tu si zi-mi cum ti-au iesit
pitulicea- 6
Pagina 59 din 63 • 1 ... 31 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63
Pagina 59 din 63
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum