La taclale printre oale
+44
Annmarie
Vica
myrk
doorina
RALUCA
Queensland
itina
shu
adya
coco114
Pingu
simplicity
elis27
Obi-Wan Kenobi
JeSsYkA
mielusica
freda white
Violoncella
Melodia
parwous
ionutz72
tegeusa
oli
seaman65
remusn1
lynn
Nana_Duval
fotohobby
Mr Nobody
Adriatica
daffy_
atat de simplu
mrs nobody
dragos
aspidistra76
mari
Neeo_2005
Hagu_chan
habibi77
snow
Radu
gabica
shadow
pitulicea
48 participanți
Pagina 58 din 63
Pagina 58 din 63 • 1 ... 30 ... 57, 58, 59 ... 63
La taclale printre oale
Rezumarea primului mesaj :
Iar vine weekendul, iar va trebui sa gatesc ceva. Uneori stau si ma gandesc: “Ce sa mai gatesc azi?” si nu-mi vine nici o idee. Nu-s eu mare bucatareasa, dar de mancat tot trebuie sa mananc ceva.
Hai sa vedem, ce mai gateste lumea? Mai dati-mi si voi niste sugestii, indicatii, sfaturi...
Dar sa fie mancaruri simple, nu foarte complicate, ca altfel nu ma descurc
Iar vine weekendul, iar va trebui sa gatesc ceva. Uneori stau si ma gandesc: “Ce sa mai gatesc azi?” si nu-mi vine nici o idee. Nu-s eu mare bucatareasa, dar de mancat tot trebuie sa mananc ceva.
Hai sa vedem, ce mai gateste lumea? Mai dati-mi si voi niste sugestii, indicatii, sfaturi...
Dar sa fie mancaruri simple, nu foarte complicate, ca altfel nu ma descurc
Ultima editare efectuata de catre pitulicea_de_stepa in Sam 6 Mar - 10:25, editata de 1 ori
pitulicea- 6
Re: La taclale printre oale
myrk a scris:Ovidiu Ioanitoaia invitat in bucataria lui Dinescu. Dinescu e dus cu pluta, oricum.
Ioanitoaia e siderat. Muschi Wellington a la Dinescu. Ioanitoaia spune ca el manca doar crenvursti, oua si branza. Ca dacii. Aragaz cu doispe ochiuri, sos de mustar cu peltea de gutui, dulceata de ardei iuti. Ioanitoaia face ochii mari si spune: sunt comestibile? Mananci aici si mori acasa! Nu mori, ba, traiesti mai mult- zice Dinescu. Si daca mananci stevie, te faci mai inteligent! Stevie n-am mancat nicodata- raspunde Ioanitoaia.
Nu mai spun ca Dinescu toarna vin in orice mancare. Cred ca si in ciorba. Plus ca stoarce o portocala peste orice.
Muschiul Wellington il gasiti pe net. Nu-l mai scriu aici. Acum am stat doar la taclale.
Da, chestia cu vinul am observat-o si eu. Mai face si cate sosuri cu portocale, niste combinatii la care nu m-as fi gandit niciodata. Nici eu n-am mancat stevie. Sa ma uit cum arata, ca poate ma insel si am mancat fara sa stiu. M-am uitat, nu stiu sa fi mancat.
Asa: tocanita de cartofi imi pare buna si mie. O sa incerc sa o fac si eu asa data viitoare. Trebuie sa-mi cumpar carne.
atat de simplu- 6
Am trecut de cateva ori prin fata restaurantului lui Dinescu... Prin fata pentru ca inauntru nu aveam ce cauta, sincer, la preturile afisate. M-as duce o data, totusi, asa, din curiozitate, sa vad ce n-a vazut Parisul, maybe!
N-ai mancat stevie, Simpla? NU AI MANCAT STEVIE, adica? Nu pot sa cred! Dar spanac ai mancat? Stevia mi se pare mai buna la gust decat spanacul.
N-ai mancat stevie, Simpla? NU AI MANCAT STEVIE, adica? Nu pot sa cred! Dar spanac ai mancat? Stevia mi se pare mai buna la gust decat spanacul.
itina- 6
N-am mancat, dar m-am antrenat cu spanac. M-ai luat asa repede, ca m-am incurcat. Ma gandeam ca poate am mancat, dar confundam stevia cu leurda. Deci, n-am mancat. Si leurda am mancat abia anul asta.
atat de simplu- 6
Iar leurda e fantastica! Si ma innebuneste faptul ca o gasesc pe piata doar un timp foarte scurt. Ca si urzicile, de altfel!
itina- 6
Ca tot vorbim de mancare, mi-am facut recent paste cu usturoi si ardei iute. Al meu a fost foarte picat, de fapt... ai mei, ca am pus 2. La cca 300 grame paste am pus 3 catei de usturoi si 2 ardei iuti. V-as sfatui sa folositi doar unul, daca este foarte iute. Usturoiul si ardeiul tocate marunt, puse in tigaie cu putin ulei de masline, calite 3-4 minute, cat sa se inmoaie, apoi turnate pastele fierte peste. Cand se serveste, se adauga patrunjel tocat marunt si cascaval ras. Sau alta branza, ce va place. De sare n-am zis nimic, depinde cat de sarat mancati. Initial, am zis ca e prea mult usturoi pentru cantitatea asta de paste, dar a iesit perfect. Simplu de facut, delicat la gust... daca nu gresiti cu iuteala.
atat de simplu- 6
Depinde si la cate paste repartizezi iuteala respectiva. Uneori ai surpriza ca nici sa n-o simti iar alteori o simti cu varf si indesat!
Nu bagi si-un sos de rosii pe langa?
Nu bagi si-un sos de rosii pe langa?
itina- 6
Nu. De aia ziceam ca-i delicat. Oricum, se topeste branza si este si uleiul de masline.
atat de simplu- 6
Interesante retetele voastre. Eu m-am delectat asta-seara cu o reteta de varza cu carne si kaizer. Cat despre Dinescu, am vazut o emisiune in care l-a avut invitat pe Toni Grecu. A gatit peste oceanic invelit in foi de stevie. Nu mai spun ce caterinca a facut Toni Grecu: denumea reteta sarmale umplute cu peste, il sfatuia sa rada si niste branza peste... pește, sa toarne vin si suc de portocale. Iar Dinescu ne sfatuia daca-i gatim iubitei asa ceva, sa-i spunem ca e o reteta de peste exotic invelit in foi de dafin sau mai stiu eu ce... nufar salbatic.
N-ar fi o idee rea sa incercati reteta lui Dinescu. E ieftina si de efect.
N-ar fi o idee rea sa incercati reteta lui Dinescu. E ieftina si de efect.
myrk- 6
Minunate retetele stravechi ! De acum ma gandesc la o mamaliguta cu jumere, cascaval si smantana, data si la cuptor. Poate saptamana viitoare. Nu mai am timp de gatit, urmeaza zile incarcate, imi ajunge painea prajita si apa cu lamaie.
Annmarie- 4
Din intamplare am dat peste reteta asta pe net: Alivancă de Zeletin cu făină de păpuşoi şi chişleag Suna tare interesant. Din cate imi dau seama, e "Malaiul" ardelenesc. Weekendul urmator vreau sa fac. Pana atunci ma documentez ce e chisleagul
Pentru cei curiosi, gasiti aici reteta [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Pentru cei curiosi, gasiti aici reteta [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
pitulicea- 6
Intre timp m-am prins... si eu ca laptele Am citit mai pe indelete articolul. Deja-mi ploua-n gura.
pitulicea- 6
Sunt barbat, gatesc aproape orice...mancare traditionala , nu fonfleuri. Ma linisteste gatitul
Florin1969- 1
Pagina 58 din 63 • 1 ... 30 ... 57, 58, 59 ... 63
Pagina 58 din 63
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum