GANDURI EFEMERE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

La taclale printre oale

+44
Annmarie
Vica
myrk
doorina
RALUCA
Queensland
itina
shu
adya
coco114
Pingu
simplicity
elis27
Obi-Wan Kenobi
JeSsYkA
mielusica
freda white
Violoncella
Melodia
parwous
ionutz72
tegeusa
oli
seaman65
remusn1
lynn
Nana_Duval
fotohobby
Mr Nobody
Adriatica
daffy_
atat de simplu
mrs nobody
dragos
aspidistra76
mari
Neeo_2005
Hagu_chan
habibi77
snow
Radu
gabica
shadow
pitulicea
48 participanți

Pagina 57 din 63 Înapoi  1 ... 30 ... 56, 57, 58 ... 63  Urmatorul

In jos

La taclale printre oale - Pagina 57 Empty La taclale printre oale

Mesaj  pitulicea Vin 12 Feb - 9:31

Rezumarea primului mesaj :

Iar vine weekendul, iar va trebui sa gatesc ceva. Uneori stau si ma gandesc: “Ce sa mai gatesc azi?” si nu-mi vine nici o idee. Nu-s eu mare bucatareasa, dar de mancat tot trebuie sa mananc ceva. Very Happy
Hai sa vedem, ce mai gateste lumea? Mai dati-mi si voi niste sugestii, indicatii, sfaturi...
Dar sa fie mancaruri simple, nu foarte complicate, ca altfel nu ma descurc Razz

Ultima editare efectuata de catre pitulicea_de_stepa in Sam 6 Mar - 10:25, editata de 1 ori
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

La taclale printre oale - Pagina 57 Empty Re: La taclale printre oale

Mesaj  itina Sam 28 Feb - 20:29

Nu numai ca merge cu spanac dar merge si de la spanac! Embarassed
itina
itina
6
6

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Sam 28 Mar - 9:50

Azi mi-am propus sa fac o mamaliguta "in straturi". Adica mamaliguta cu branza, la care, pe langa obisnuita slaninuta prajita, i se mai adauga si cate un strat de ou papara (adica omleta). E delicioasa. chow time
Singura problema e ca nu ma pricep sa fac mamaliga, dar incerc.
De vreo doua zile ma gandesc la mamaliguta asta si salivez.
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Sam 14 Noi - 13:02

Azi vreau sa fac Quiche Lorraine cu ardei (reteta am postat-o pe forum, la Retete si... secrete) Bucatar
Mai fac si niste gratare, cu garnitura de cus-cus si legume la tigaie.
Fug sa fac aluatul pentru "tarta" bounce
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Mar 1 Dec - 12:15

M-am apucat de gatit. Fac o tocanita de ciupercute, mai exact de champignoane Bucatar
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  itina Joi 24 Noi - 11:00

As face o salata de peste, una de-aia simpla cu hering marinat, castravete murat, marar si maioneza. Taca-paca!  food 
Nu-mi amintesc daca mai trebuia sa pun ceva in ea!  scratch
itina
itina
6
6

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Joi 24 Noi - 11:22

Eu n-am facut niciodata salata de-asta, dar citind ce ai scris tu, deja-mi imaginez gustul si salivez chow time Sunt o pofticioasa.
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  itina Joi 24 Noi - 12:43

E foarte buna la gust si avand destula acreala, nu e nici gretoasa.  Wink
itina
itina
6
6

Sus In jos

Mesaj  Annmarie Mar 28 Mar - 18:55

Merge si fara carne, eventual inlocuita carnea cu smochine sau stafide ( soia , cui ii place )

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Ingrediente

3 bucăți de piept de pui
3 cartofi mari
250 g ciuperci
4 căței de usturoi
1 ceapă
circa o mână de făină
sare și piper după gust
50 g de mazăre (opțional)

Pentru sos

3 linguri unt
3 linguri de făină
125 ml lapte
125 ml smântână de gătit
1 lingură zeamă de lămâie
270 ml supă de pui

PREPARARE

O masă exterm de gustoasă și sățioasă pentru întreaga familie (ies aproximativ 8 porții), cu un aspect apetisant și un gust incredibil. Pui fraged, cartofi crocanți și ciuperci aromate, totul într-o masă delicioasă care îți fură numai 30 de minute.

Taie puiul în cuburi. Asezonează cu sare și piper, prăjește-l în tigaie până se rumenește ușor (nu e nevoie să se pătrundă, se va face de tot când îl vei da la cuptor). Între timp, taie și cartofii cubulețe și pune-i la fiert, circa 10 minute
Scoate puiul, transferă-l direct în caserolă. Pune ciupercile feliate, usturoiul pisat și ceapa la călit în aceeași tigaie, 1-2 minute. Pune și ciupercile peste puiul din tavă. Oprește focul la cartofi și toarnă apă rece peste ei.
Într-o cratiță medie care nu lipește, topește untul. Adaugă amestecând bine făina, 1-2 minute. Adaugă supa de pui, zeama de lămâie, sare și piper și amestecă până devine cremos și omogen. Adaugă laptele și smântâna, amestecă încontinuu.
Pune și cartofii în tavă, toarnă sosul peste și dă la cuptor pentru 40-45 de minute. Mazărea este opțională pentru că am pus-o strict pentru a da mâncării o pată de culoare.

Unica.
Annmarie
Annmarie
4
4

Sus In jos

Mesaj  Annmarie Mar 28 Mar - 19:01

Musaca de cartofi ( Inspirata de Pitu )

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

INGREDIENTE
1 kg cartofi
500 g amestec carne tocata
2 lingurite oregano
2 catei usturoi
o conserva rosii maruntite (400 g)
200 g cascaval
sare
piper
boia

INGREDIENTE PENTRU SOSUL BECHAMEL
2 linguri unt
2 linguri faina
500 ml lapte
sare
piper

MOD DE PREPARARE:
Caleste carnea intr-o tigaie bine incinsa, pana ce isi modifica culoarea. Adauga sare, piper, boia si cei 2 catei de usturoi maruntiti. Toarna toara conserva de rosii maruntite, amesteca si lasa compozitia sa clocoteasca la foc mic pentru 10 minute.
Curata si taie cartofii felii, apoi pune-i la fiert acoperiti cu apa, pentru 10 minute la foc mare, sa se fragezeasca.
Topeste untul la foc mic, adauga faina si amesteca energic. Toarna laptele treptat si amesteca, apoi lasa sosul la foc mic pana incepe sa se ingroase. Potriveste de sare, piper si adauga boia.
Scurge cartofii de apa si tamponeaza vinetele cu prosoape de hartie. Asaza cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de aluminiu, urmati de 1/2 din cantitatea de carne tocata. Peste carnea tocata toarna 1/2 din sosul bechamel si intinde-l cat mai bine.
Peste sosul bechamel asaza un alt strat de cartofi, restul de carne si de bechamel. Deasupra sosului bechamel rade generos cascaval si da tava la cuptor pentru ~60 de minute.

Din Retete practice
Annmarie
Annmarie
4
4

Sus In jos

Mesaj  myrk Sam 22 Apr - 10:22

Ovidiu Ioanitoaia invitat in bucataria lui Dinescu. Dinescu e dus cu pluta, oricum. Laughing

Ioanitoaia e siderat. Muschi Wellington a la Dinescu. Ioanitoaia spune ca el manca doar crenvursti, oua si branza. Ca dacii. Laughing Aragaz cu doispe ochiuri, sos de mustar cu peltea de gutui, dulceata de ardei iuti. Ioanitoaia face ochii mari si spune: sunt comestibile? Mananci aici si mori acasa! Nu mori, ba, traiesti mai mult- zice Dinescu. Si daca mananci stevie, te faci mai inteligent! Stevie n-am mancat nicodata- raspunde Ioanitoaia.

Nu mai spun ca Dinescu toarna vin in orice mancare. Cred ca si in ciorba. Plus ca stoarce o portocala peste orice.

Muschiul Wellington il gasiti pe net. Nu-l mai scriu aici. Acum am stat doar la taclale. Razz
myrk
myrk
6
6

Sus In jos

Mesaj  Annmarie Dum 30 Apr - 7:52

Nu stiu ce sa mai gatim azi confused
Cel mai mult ma atrage painea cu unt si supa de zarzavat Smile
Annmarie
Annmarie
4
4

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Dum 30 Apr - 13:00

Eu am gatit ieri o salata de cartofi cu oua (preferata mea) si niste pulpe de pui fierte la abur. Le-am gatit ieri ca sa le mananc azi Laughing
Azi, daca nu-mi e prea lene mai dupa-masa, vreau sa incerc o supa-crema de sfecla rosie... ca tot am mai gasit niste sfecle prin beci, ieri, cand imi scoteam muscatele Very Happy
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  myrk Dum 30 Apr - 14:39

Cati ani au sfeclele? Laughing Poate faci si o salata de muscate! Laughing
myrk
myrk
6
6

Sus In jos

Mesaj  Annmarie Dum 30 Apr - 23:22

Mai demult gateam sambata pentru duminica. Acum gatim alandala, de aceea nu mai gatesc cum gateam , nu sunt conditii sa-mi utilizez sablonul iubit. Smile

Mie imi place supa crema de telina cu morcovi, servita cu rotocoale de omleta Very Happy
Annmarie
Annmarie
4
4

Sus In jos

Mesaj  Annmarie Mar 23 Mai - 18:33

Din ultimele puteri va zic : " tocanita de cartofi " cheers Kiss Pup you Spalatura Dance bye food Aplauze jump witch te iubesc Festivity snowman big hug hug two heart pillow fight no comment crazy watch tv vaca La volan Bucatar bradut

Extraordinar de buna, daca vreti reteta, ceapa, ardei, rosii, ghimbir, usturoi, tocat marunt, calite impreuna cu ceapa; boia, carne de porc taiata cubulete, peste patul de ceapa; sare, piper, chimin, carnea putin rumenita; apa, cat sa acopere de doua ori carnea ( ca la orez ); las apa sa scada prin fierbere, apoi adaug cartofii curatati, spalati, taiati cuburi si din nou apa, cat sa acopere cartofii. Amestec de vreo doua ori, sa aduc la suprafata cartofii de pe fund, ca sa fiarba toate cubuletele in acelasi timp. Cand apa a scazut de un deget, e gata; eu las sa scada de doua degete, imi plac cartofii moi .
Vai ce buna a fost, ca la mama acasa ! Plimbarea
Annmarie
Annmarie
4
4

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 57 din 63 Înapoi  1 ... 30 ... 56, 57, 58 ... 63  Urmatorul

Sus