GANDURI EFEMERE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

CORECTITUDINE

+18
eledas
myrk
shadow
itina
seaman65
Queensland
freda white
JeSsYkA
abica25
moonstone
atat de simplu
Mr Nobody
daffy_
kitty
habibi77
Radu
pitulicea
fl3252
22 participanți

Pagina 6 din 11 Înapoi  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Urmatorul

In jos

CORECTITUDINE - Pagina 6 Empty CORECTITUDINE

Mesaj  fl3252 Lun 22 Feb - 14:04

Rezumarea primului mesaj :

Ar putea cineva sa se laude cu faptul ca este cinstit si corect in adevaratul sens al cuvantului?
fl3252
fl3252
1
1

Sus In jos

CORECTITUDINE - Pagina 6 Empty Re: CORECTITUDINE

Mesaj  atat de simplu Lun 21 Oct - 21:45

S-o crezi tu! Laughing Ce mie nu-mi place, altuia ii place si atunci n-as fi corecta fata de el daca n-as face ce-i place. Laughing Apoi, legat de sistemul de referinta, stii si tu ca am dreptate. E atat de inselator totul, pana si definitia in sine... Laughing 
atat de simplu
atat de simplu
6
6

Sus In jos

Mesaj  shadow Lun 21 Oct - 22:07

Corect Simplo Very Happy  ... si etic Laughing 
shadow
shadow
6
6

Sus In jos

Mesaj  myrk Lun 21 Oct - 22:22

Fals! Sunt lucruri universal valabile pentru toti oamenii! Dar trebuie putin bun-simt! Daca nu exista... exista deviatii patologice! Very Happy 
myrk
myrk
6
6

Sus In jos

Mesaj  shadow Lun 21 Oct - 22:37

Lucruri universal valabile  si mult bun simt sa le respect ? Rolling Eyes 
Daca le respect fara sa simt ca asa este corect  , doar din obligatie , unde mai este valabilitatea universala ? Laughing 
In urma cu cativa de ani ( probabil sunt cazuri si mai recente ) au mai fost omorate prin lapidare femei prin Iran , Pakistan , Somalia ... ceea ce eu as putea cataloga ca ''deviatii patologice'' , pentru cei care au aruncat cu pietre a fost ceva '' universal valabil '' Neutral .
Incerc sa spun ca a te supune automat unor reguli ale societatii in care traiesti nu inseamna automat ca e ceva de bun simt ; limitele sunt relative ...
shadow
shadow
6
6

Sus In jos

Mesaj  eledas Lun 21 Oct - 22:47

Total de acord shadow Cool 
eledas
eledas
4
4

Sus In jos

Mesaj  atat de simplu Lun 21 Oct - 22:47

Da' de unde lucruri universal valabile ? Si inca pentru toti oamenii ? Suspect Na, vezi ce-i cu definitiile?Nu spuneam eu ca pot fi inselatoare? Se poate ajunge chiar la pleonasm. Smile  De acord cu Shadow, desi nu-mi prea place sa recunosc. Laughing
atat de simplu
atat de simplu
6
6

Sus In jos

Mesaj  shadow Lun 21 Oct - 22:51

Ma bucur ca macar in parte mai gandesc si altii ca mine : nu-s un paria Laughing ...

cat flower doamnelor ...
shadow
shadow
6
6

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Mar 22 Oct - 11:11

au mai fost omorate prin lapidare femei prin Iran , Pakistan , Somalia
Pentru ce au fost omorate? Ma indoiesc ca au fost cinstite, corecte si etice Smile
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  Vizitator Mar 22 Oct - 15:16

N-or fi fost corecte, cinstite si etice, dar cum se impaca asta cu SA NU UCIZI? Sad 
Anonymous
Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Mar 22 Oct - 15:24

Eu sunt curioasa sa aflu pentru ce au fost ucise Smile
Banuiesc ca au fost constiente de gravitatea faptelor si stiau si care le va fi pedeapsa. Si totusi, au pacatuit. Smile Nu pot gasi nevinovat un astfel de om.
Nu-s de acord cu uciderea oamenilor "nevinovati".
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  Vizitator Mar 22 Oct - 15:32

De obicei femeile sunt condamnate la moarte prin lapidare pentru adulter. Au fost cazuri cand si-au inselat si ucis sotul, achitate pentru crima si condamnate prin lapidare pentru adulter.
Anonymous
Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Mar 22 Oct - 15:42

Banuiam ca asta era... Nu mi se pare ca au fost pedepsite chiar pe nedrept Smile
Daca a fost asa importanta o partida de sex cu altul (decat sotul), mai importanta decat viata, ce sa zic? Smile A fost alegerea lor. Eu consider ca s-au sinucis, nu ca au fost ucise.
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  atat de simplu Mar 22 Oct - 16:27

Deci, nu e iar vorba despre ce semnificatie dam unui anumit termen, semnificatie pe care o si adaptam datelor pe care le avem, semnificatie pe care o dam si in functie de simtirea si pregatirea noastra? Wink Ceea ce altul vede ca omor e vazut de altul ca sinucidere, ceea ce unul vede ca nesimtire, e vazut de altul ca bun simt, ceea ce vede unul ca sistem de referinta, e vazut de altul ca un simplu reper (poate)...si ce-i mai important:ceea ce pare corect pentru unii, pentru altii e de-a dreptul imoral ( si invers).
atat de simplu
atat de simplu
6
6

Sus In jos

Mesaj  shadow Mar 22 Oct - 19:14

Pedeapsa in sine este in fapt un linsaj oribil ,  de neconceput pentru mine ca om  si nu-mi ascund dezabrobarea  pentru ''linistea'' cu care Pitu  a concluzionat mai mult sau mai putin ca femeile in cauza erau vinovate si-si meritau soarta  : daca s-ar pedepsi cu moartea adulterul si in Romania  probabil in cativa ani numarul femeilor ar scadea drastic Rolling Eyes  ... unde mai este libertatea individului si egalitatea dintre sexe ?  ... la naiba cu cine-a inventat regulile de etica in acest caz , prefer ''egocentrismul ''Smile ...

Scuze ,luat de val  am cam iesit din topic , dar sunt de acord cu cele spuse de  Simpla : '' ceea ce pare corect pentru unii, pentru altii e de-a dreptul imoral ( si invers) ''
shadow
shadow
6
6

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Mar 22 Oct - 19:24

shadow, eu nu zic ca femeile acelea trebuiau ucise. Eu zic doar ca oamenii sunt atat de prosti cand vine vorba de sex... Nu se mai gandesc la consecinte... nu se mai gandesc la nimic, exact ca animalele. E corect sa incurajam asta?

Daca s-ar pedepsi cu moartea adulterul, numarul femeilor NU ar scadea drastic, s-ar inmulti, in schimb, numarul familiilor nedezmembrate Smile
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 6 din 11 Înapoi  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Urmatorul

Sus

Permisiunile acestui forum: