CORECTITUDINE
+18
eledas
myrk
shadow
itina
seaman65
Queensland
freda white
JeSsYkA
abica25
moonstone
atat de simplu
Mr Nobody
daffy_
kitty
habibi77
Radu
pitulicea
fl3252
22 participanți
Pagina 5 din 11
Pagina 5 din 11 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11
CORECTITUDINE
Rezumarea primului mesaj :
Ar putea cineva sa se laude cu faptul ca este cinstit si corect in adevaratul sens al cuvantului?
Ar putea cineva sa se laude cu faptul ca este cinstit si corect in adevaratul sens al cuvantului?
fl3252- 1
Re: CORECTITUDINE
Cred ca un acelasi lucru poate fi perceput diferit de cei implicati.Oricum o dai, nu-i poti impaca pe toti.Si sa fii impacat /a si tu.
atat de simplu- 6
Simplo , asa a zis si Pitu pe la inceputuri dar a uitat
pitulicea a scris:Nu cred ca poti fi 100% corect sau cinstit. Uneori, ce e corect fata de tine, poate fi gresit fata de altii. E greu sa multumesti pe toata lumea si sa fii si tu, in acelasi timp, fericit.
shadow- 6
Da, shadow. Asta era o constatare si e realitatea.
Dar eu nu fac ce-i corect fata de mine Eu tin cont si de altii, nu doar de mine... abia atunci simt ca dau dovada de o mai mare corectitudine.
Dar eu nu fac ce-i corect fata de mine Eu tin cont si de altii, nu doar de mine... abia atunci simt ca dau dovada de o mai mare corectitudine.
pitulicea- 6
Tii cont de altii nu musai din datorie ci pentru ca asa simti ca este bine . bine intr-un final si pentru tine, pentru linistea ta ... nu e vorba de egocentrism .
shadow- 6
Asta e discutabil... Corectitudinea asta o vede fiecare dupa cum ii convine, la fel ca si in problema de etica cu busteanul
pitulicea- 6
Etica presupune respectarea unor norme de conduita specifice unui grup , unei societati , a fi corect in actiunile tale nu cred ca tine neaparat de etica ... d-aia si confuzia in povestea cu busteanul : ce era etic nu era corect si invers .
shadow- 6
Mi se pare normal sa le vedem diferit , e cat se poate de normal si corect ...
Hai sa-ti dau un exemplu dintr-o alta vreme ( tot ma uit la un film din epoca feudala ) ; un sclav incerca sa fuga de stapanul sau , era prins si omorat fara scrupule - din punctul de vedere al stapanului era un gest etic , tinea de normalitatea acelei societati , dar din punctul de vedere a sclavilor nu cred ca era prea corect .
Asa si in ziua de astazi : sunt nuante si nuante , lumea nu este doar in alb-negru asa cum zicea Seaman ... chiar , pe unde-o mai fi marinarul ? ... mi-e dor de el .
Hai sa-ti dau un exemplu dintr-o alta vreme ( tot ma uit la un film din epoca feudala ) ; un sclav incerca sa fuga de stapanul sau , era prins si omorat fara scrupule - din punctul de vedere al stapanului era un gest etic , tinea de normalitatea acelei societati , dar din punctul de vedere a sclavilor nu cred ca era prea corect .
Asa si in ziua de astazi : sunt nuante si nuante , lumea nu este doar in alb-negru asa cum zicea Seaman ... chiar , pe unde-o mai fi marinarul ? ... mi-e dor de el .
shadow- 6
Asa e cand nu tii cont de altii, doar de tineera prins si omorat fara scrupule - din punctul de vedere al stapanului era un gest etic ,
Altii nu inseamna cei carora el faci un bine, ci cei carora le faci un rau, facandu-le altora binele respectiv.
pitulicea- 6
Pagina 5 din 11 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11
Pagina 5 din 11
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum